Hirdetés

Összművészet az ország legnagyobb Porsche találkozóján

Az álmok fesztiválján  közel 1500-an ünnepelték a legendás autómárka 75. születésnapját. Ferry Porsche 1948-ban hozta létre első sportautóját, a Porsche 356 ’Nr 1’-et – ekkor kezdődött a Porsche sikertörténete. A jubileumi programsorozaton a Youngart is részt vett. 

 

 

Az ország legnagyobb Porsche rendezvényén 623 autó vonult fel, valamint képviseltette magát a márka múltja, jelene és jövője is. A kiállított autók között olyan exkluzív példányokkal is találkozhatott a közönség, mint a 918 Spyder, vagy a 911 R. A fesztiválnak a nemrégiben felavatott Balaton Park Circuit versenypálya biztosított helyszínt. 

 

 

A fiatal, feltörekvő művészek támogatása is kiemelt szerepet játszik a Porsche-nél. Ez a kapcsolat egyfajta szimbiózis, hiszen miközben az új művészek adnak új erőt és új ötleteket a márka számára, maguk a tervezők is inspirálódhatnak a márka erőteljes formatervezési múltjából és ikonikus alkotásaiból. A több száz autó mellett így számos zenei és művészeti produkció színesítette a fesztivált, valamint egy jótékonyság is kiemelt szerepet kapott. 

 

 

A Porsche és a Youngart kollaborációjából létrejött műalkotásra, az 50 különálló elemből felépülő, életnagyságú Porsche 911-es modellre lehetett licitálni egy rendhagyó aukció keretében. Juhász Szilárd, PAF (Pintér András Ferenc), Révész Ákos és Kővári Kamillavirág a Youngart online galéria PRIME kategóriás művészei összművészeti alkotást hoztak létre a Porsche Centrum Budapest jóvoltából. Az alkotás 2.100.000 Ft-ért kelt el és a beérkezett összeg jótékonysági célra, közvetlenül a Szintlépés Alapítványnak ajánlották fel, amely munkájával gyermekotthonokban élő gyermekeknek nyújt segítséget. 

 

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Megfagyott dinamizmus

Megfagyott dinamizmus

A stuttgarti Porsche és Mercedes-Benz múzeumépületének összehasonlítása.

Bambuszból készült napelemes vízitaxit tervezett egy londoni tervezőiroda

Bambuszból készült napelemes vízitaxit tervezett egy londoni tervezőiroda

Bár Indonéz kontextusban mutatták be, máshol is alkalmazható lehet a fenntarthatóság jegyében működő vízi tömegközlekedésben. 

Hatalmas és valósághű lett a LEGO Colosseum készlete

Hatalmas és valósághű lett a LEGO Colosseum készlete

A szett az eddigi legnagyobb és legrészletesebb LEGO készlet, ami részletekbe menően adja vissza az eredeti római amfiteátrum építészetét.

Hirdetés