Újra megnyílik a Youngart Galéria téli tárlata

2023. november 6-tól második alkalommal költözik a MOM Parkba a Youngart online képzőművészeti galéria. A december közepéig nyitva tartó pop-up kiállításon, körülbelül 100 fiatal és ismert alkotó munkáit tekinthetik és vásárolhatják meg a látogatók. A Youngart köré, működése óta igazi gyűjtői és támogatói közösség épült, melynek köszönhetően, a feltörekvő alkotók egyre több otthonban találhatók meg.
 

Maharita Szabina: Lepel

A Youngart galéria 2021-ben online galériaként indult azzal a céllal, hogy összekösse a fiatal tehetséges művészeket a műkedvelő nagyközönséggel, és áthidalja a vásárlói és eladói igények közt tátongó szakadékot. 2022-ben, kilépve az online térből megrendezték első pop-up kiállításukat. A MOM Parkban található galériát a Porsche Inter Auto Hungaria támogatta.

2023-ban a Youngart folytatja ezt az együttműködését, melynek keretében kortárs képzőművészeti pályázatot hirdettek Kortárs Dilemma címmel. A pályázat benyújtási határideje: november 20., aminek részleteit a Youngart weboldalán olvashatják el az érdeklődők.
 

Sándor Laura: A hangár kiáltása

„A Youngart közösségként fogja össze az interneten természetességgel mozgó fiatal és feltörekvő alkotókat, a művészetkedvelőket, valamint a művészeti alkotások potenciális vásárlóit. Egy olyan platformot teremt, ami nem adja fel a művészeti igényességet, de túllép a hagyományos galériák arisztokratikus visszafogottságán, és a lehető legszélesebb kör számára teremti meg a hozzáférést a képzőművészet csodálatos világához. A Youngart saját művészeti kritériumok alapján választja ki a legjobb fiatal alkotókat, akiket aztán kereskedelmi galériaként képvisel az online bemutatástól kezdve egészen a műtárgyak eladásának lebonyolításáig” – osztotta meg Rényi Andrea, a galéria ügyvezető-tulajdonosa.

Szax Olivér: Kolosszusok

A 2023-as alkotói: Bács Emese, Becskei Andor, Békési Ervin, Haniko, Marosi Panni, Labrosse Dániel, Kiss Adél, Kővári Kamilla, Nagy Gábor, Németh Marcell, Ódor Bence István, Tomasz Piars, Juhász Szilárd, Révész Ákos, Sütő Róbert, Szax Olivér, Szirmai Nóra, Szőke Péter Jakab, Marton Ákos Barnabás, PAF. 
 


 

A kiállítás nyitvatartása:
Hétfő – szombat: 10 – 20 óra között 
Vasárnap: 10-18 óra között
Helyszín: MOM Park 1. emeletYoungart | Web | Facebook | Instagram

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Álmok újraálmodói | Porsche Classic (X)

Álmok újraálmodói | Porsche Classic (X)

Klasszikus Porsche – a jövő legélvezetesebb befektetése.

„GONE VIRAL” – a youngart vándorkiállítása

„GONE VIRAL” – a youngart vándorkiállítása

Az online galéria legkiemelkedőbb művészeinek alkotásai a Képezőben.

Megfagyott dinamizmus

Megfagyott dinamizmus

A stuttgarti Porsche és Mercedes-Benz múzeumépületének összehasonlítása.

Hirdetés