Hirdetés

A Stefano Boeri Architetti által tervezett különleges konyhabútor a Milánói Design Héten látható.

Különleges konyhaszigetet készített a Stefano Boeri Architetti az ARAN Cucine számára, a jóllét, a fenntarthatóság és a jókedv jegyében. Az Oasi nevű szabadon álló egységben minden megtalálható, amire egy konyhában szükség lehet – tárolók, főzőlap, sütő, mosogatógép –, ugyanakkor kihúzható asztalként is funkcionál, ráadásul közepén egy valódi fa is együtt él tulajdonosaival. A konyhai egység az új supersalone – aminek kurátora szintén Stefano Boeri – keretében látható a Rho, Fiera Milanóban szeptember 5. és 10. között.

A konyhapult frontjai a velencei lagúnákból nyert régi tölgyfa szerkezetekből, oszlopokból (olaszul Briccole) készültek, VOC-mentes akril és vízbázisú festékkel kezelve, tetejére Corian munkalap került, a bútor összes egysége Olaszországban készült. A pult két oldala 30 centiméterrel megnövelhető.

Az Oasi bútordarab leglátványosabb eleme, az egység közepén álló fa, ami az építésziroda és a gyártó cég fenntarthatósági értékeit képviseli.

A multifunkcionális konyhai egységbe egyedi öntözőrendszert építettek, valamint van egy rész, amely komposztálóként működik és a fa egészséges növekedését szolgálja.

A bútor ugyancsak a találkozások és növekedés helyét szimbolizálja, és izgalmas aspektusa, hogy hasonlóan egy bővülő családhoz, a fa is folyamatosan növekszik, amíg a konyha át nem alakul, követve az ágak alatt összekapcsolt emberek dinamizmusát.

(Forrás: designboom)
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Hybridart Camp 2021-ben is

Hybridart Camp 2021-ben is

Alkotási lehetőség a környezettudatosság és az upcycling, azaz a továbbhasznosítás jegyében.

Ikonikus és apró építészeti részletek megőrzése Tatán

Ikonikus és apró építészeti részletek megőrzése Tatán

Az FBIS architects és a Garten Studio győztes terve a Tata Szíve tervpályázatra.

Kis dolgok és nagy változások a Kiscelli Múzeum sziklapincéjében

Kis dolgok és nagy változások a Kiscelli Múzeum sziklapincéjében

Budapest csatornázásának kultúrtörténete.

Hirdetés