Hirdetés

Vincent Leroy installációja a szicíliai égbolt felett lebeg.

A francia művész, Vincent Leroy legújabb installációja az érzékelés és a természetes környezet határait feszegeti. Hol van a műalkotás és a természetes környezet határa? Hol válik el az optikai lencse és a szicíliai égbolt?


Az optikai lencsékből álló Lens Cloud egy szicíliai háztetőn állva, lassan hullámzik a levegőben. A kinetikus mobilok átlátszó csillagképet alkotnak: a nagyítóüvegek átfedik és megsokszorozzák önmagukat, elmosva a műalkotás határait. Az installáció a környezettel párbeszédet folytatva szinte beleolvad a természetes háttérébe. A lencsék vizuálisan összekeverednek az őket körülölelő növényzettel és kaktuszokkal, miközben visszatükrözik a szicíliai égbolt változó árnyalatait.
 

Más perspektívából a nagyítóüvegek konstellációja kaleidoszkópszerű, költői látvánnyá alakítja a tájat, arra ösztönözve a nézőket, hogy a természethez való viszonyukról elmélkedjenek.

 


Vincent Leroy | WebInstagram

 

Forrás: Designboom

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kinetikus lencse-felhő

Kinetikus lencse-felhő

Vincent Leroy installációja a szicíliai égbolt felett lebeg.

Örökségvédelem ma(napság) Magyarországon

Örökségvédelem ma(napság) Magyarországon

Az örökségvédelem ma talán még sokszínűbb is, mint régen – de közösen tartozunk érte felelősséggel.

Átjáró a Tüskei horgásztónál

Átjáró a Tüskei horgásztónál

"A folyamat mégis inkább az építészet miben létének felismeréséről szólt" - mondta Bocz Gabriella, aki diplomamunkájában a dombóvári Tüskei horgásztó átjáróját tervezte újra.

Hirdetés