Hirdetés

A Kapás 21-ben lévő elegáns tér minden részlete a szállodai előterek hangulatát idézi.

Társasház? Azt hittem szálloda! – mondják sokan, akik megismerik a budai Vízivárosban található Kapás 21 prémiumkategóriás lakóépület lobbyját. Nem meglepő, hiszen az elegáns tér minden részlete a szállodai előterek hangulatát idézi: az enteriőr, a burkolati elemek, a fények kombinációja, és a lobbyból nyíló folyosók szőnyegpadló-borítása láttán is ez a benyomásunk támad. A lobby atmoszférája biztosítja, hogy a lakók, látogatók komfortosan tölthessenek el benne akár hosszabb időt is. 

„Nagyvonalúságot és eleganciát kölcsönöztünk egy szűkre szabott térnek” – mondják a lobby belsőépítészetéért felelős designcsapat tervezői. Az épületet az FBIS Építészműterem tervezte, az előtér az S39 Hybrid Design belsőépítészeti munkája. „Igazi kihívást jelentett a feladat. A térkiosztás során a lakások, penthouse-ok élveztek előnyt, hiszen a társasházak esetében a beruházó elsődleges szempontjai között természetesen a gazdasági racionalitás szerepel. A bejárat és az ahhoz kapcsolódó lobby ezért kisebb alapterülettel rendelkezik, ellenben számos funkciót tölt be.”

Fotó: Ludmann Dániel

A földszinteltolással, az alagsori parkoló és a félemelet közötti lépcsős összeköttetéssel, illetve a dupla személyfelvonóval olyan tér jött létre, mely több közlekedési irányt kiszolgál.

Komplex belsőépítészeti megoldást igényelt, hogy praktikus, jól használható és – a megrendelői igényeknek megfelelve – exkluzív helyszín jöjjön létre.

A tervezők egységes tömbökbe szervezték a különböző funkciókat, ily módon az említett térelemek, továbbá a 108 fachos levélszekrény és a pihenőtér racionális formát kapott. 

Fotó: Ludmann Dániel

Noha a lobby és az abból nyíló folyosó térben kapcsolódik egymáshoz, előbbi közösségi helyként értelmezhető, míg utóbbi már a privát lakásokhoz vezet. Ezért jött létre ezek diszkrét, lamellás elhatárolása. A lamellák funkciója emellett a pihenőtér kijelölése, így a falon is végigfutnak, illetve korlátot is biztosítanak a félemeletre vezető lépcső mellé. 

A lakó-, iroda- és székházak beruházói az utóbbi évek tendenciái szerint nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy az épületbe betérők otthonosan érezzék magukat. A Kapás 21 tervezése során is elsődleges szempont volt, hogy a finom részletekből komplex tér jöjjön létre. Az enteriőr minden eleme az eleganciát támogatja, a bútorok geometrikus formái a tömbökbe szervezett térelemekre reflektálnak.

Világtérkép a Graphisoft Parkban - Fotó: Ludmann Dániel

Az S39 Hybrid Design több olyan projektben is részt vett, ahol belsőépítészeti tervezéssel és/vagy komplex művészeti tartalom létrehozásával járult hozzá karakterisztikus belsőterek megalkotásához. Ilyen többek között a 2019-ben átadott világító világtérkép, mely a Graphisoft Park „G” épületének előteréhez ad látványos tartalmat. A Kapás 21 lobbyja szintén remek példa arra, hogy a beruházó törekevése miként valósulhat meg a gondos tervezői munka által.

Kapás 21 társasház
Fejlesztő: Cordia Global 1. Ingatlanfejlesztő Részalap
Tervező: FBIS Építészműterem
Kivitelező: Pedrano Construction Hungary Építőipari Kft.
Belsőépítészet: S39 Hybrid Design Kft. – Baróthy Anna, Krauth Vera; közreműködők: Barna Orsolya, Krizsán Barbara, Pucsek Viktor
Fotó: Ludmann Dániel

A Graphisoft Park „G” épület előterének belsőépítészete a Demeter Design Stúdió munkája.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ezt a kislakást a köbmétereket növelve nagyobbították meg

Ezt a kislakást a köbmétereket növelve nagyobbították meg

Az S39 Hybrid Design egyik legújabb belsőépítészeti munkája.

Balatont (is meg)idéző design az új reptéri utasmólón

Balatont (is meg)idéző design az új reptéri utasmólón

Az S39 Hybrid Design munkája a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Átadták a Kapás 21 társasházat

Átadták a Kapás 21 társasházat

Az épületet az FBIS Építészműterem, míg a lobbyt az S39 Hybrid Design stúdió tervezte.

Hirdetés