Hirdetés

Multifunkcionális kanapé a Hannabi stúdióból. 

A BOX HYPERACTIVE rendszer első témája az URBAN NOMÁD összeállítás, amely első lakásvásárlóknak, gyakran költözőknek, kis lakásban élőknek, vagy olyan embereknek készült, akik szeretik a föld közelségét és fontos számukra, hogy az életterük funkcióit könnyen és szabadon változtathassák. 

A 4 alapelem számtalan pozícióban használható alvásra, pihenésre, étkezésre és munkára - mindezt egy kisebb heverő helyigényével. A mobil háttámla minden felületen stabil támaszt nyújt és két oldala, két különböző pozíciót biztosít. A bútorok könnyed stílusuk ellenére tradicionális keményfa kerettel és magas minőségű alapanyagokból, készültek, könnyen tisztítható, strapabíró textilekkel, amik a legkisebbek és a négylábúak által támasztott követelményeknek is megfelelnek.

A BOX HYPERACTIVE rendszer első témája az URBAN NOMÁD összeállítás, amely első lakásvásárlóknak, gyakran költözőknek, kis lakásban élőknek, vagy olyan embereknek készült, akik szeretik a föld közelségét és fontos számukra, hogy az életterük funkcióit könnyen és szabadon változtathassák. 
A négy alapelem számtalan pozícióban használható alvásra, pihenésre, étkezésre és munkára - mindezt egy kisebb heverő helyigényével. A mobil háttámla minden felületen stabil támaszt nyújt és két oldala, két különböző pozíciót biztosít. A bútorok könnyed stílusuk ellenére tradicionális keményfa kerettel és magas minőségű alapanyagokból, készültek, könnyen tisztítható, strapabíró textilekkel, amik a legkisebbek és a négylábúak által támasztott követelményeknek is megfelelnek.

Az életterek kialakításánál egyre fontosabb szempont lett, hogy a család különböző életszakaszait rugalmasan kiszolgálja a környezete. Az együtt töltött idő középpontja a kanapé, ezért ahogy megváltozott mindennapi ritmusunk, úgy ébredtek új elvárások a bútor iránt is. Az URBAN NOMAD tervezésekor az egyik szempont az volt, hogy olyan bútor szülessen, ami kis területen belül, minden funkciót el tud látni, mely fontos szempont egy otthon kialakításakor. A másik szempont az volt, hogy ez a könnyedség megmaradjon, amikor a tulajdonosai úgy döntenek, hogy egy másik lakásban vagy városban folyatatják életüket és el kell költöztetni a kényelmet biztosító bútorokat.

A mai kor emberének egyre fontosabb, hogy rugalmas életformát tudjon kialakítani és ki tudja aknázni a lehetőségeit. Ezért a legtöbben tudatosabban épített és tervezett, környezetet alakítanak ki, amelyben szabadságuk érdekében kevesebb, könnyen mozgatható, könnyen fenntartható ingósággal is beérik.

Tervezéskor a Japán tatamik szellős és rendezett világát tartottuk szem előtt, ahol a padló, mint fő felület, élettér jelenik meg és a napszaknak megfelelően erre épülnek rá a különböző funkciók. 
A mobilitást is hasonló elv mentén alakítottuk ki, minden felület teljes szélességében használható és összefordítható, a többivel. Az elemek csomópontjai, speciális gumifelületek, amik oldalirányban teljes stabilitást adnak, emelésnél viszont könnyedén elválaszthatók egymástól.

Az alapanyagok kiválasztásánál nemcsak azért döntöttünk a tartós tradicionális kialakítás mellett, hogy bútoraink, hosszú távon elkísérjék a tulajdonosaikat, hanem azért is, mert így tudtuk a klasszikus kanapékkal azonos komfortérzetet kialakítani. Az alapelemek csapolt keményfa kerettel és teherhordó vasalattal vannak ellátva, puhaságukat pedig több rétegben felépített, magas minőségű poliuretán habok adják. A fejtámla szerkezete hajlított rétegelt lemez, ergonomikus formáit pedig szintén poliuretán rétegek adják.

forrás: SAJTÓKÖZLEMÉNY
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

„Sokat tanulok az építészektől”

„Sokat tanulok az építészektől”

Beszélgetés Polgárdi Ákos tervezőgrafikussal.

E=mc2

E=mc2

A gravitációnak hódoló, minimalista moduláris galériaágyat tervezett Jakob Glasner.

Kultuszhelyteremtés

Kultuszhelyteremtés

Egyetemisták hozhatják létre az ország új kultuszhelyeit a MOME és a CheckINN pályázatán.

Hirdetés