A Szervita téri Emerald Residence apartmanház és boutique hotel enteriőrterveit az este’r partners készítette.

Budapest legértékesebb ingatlanja lesz a Szervita téren, az egykori Távbeszélő Központ helyén, a Szent Anna templommal szoros építészeti egységben megálmodott Emerald Residence apartmanház és boutique hotel, amelyet a Biggeorge Property feljleszt, a belsőépítészeti terveit pedig Radnóczy Eszter és irodája, az este’r partners készítette.

Az este’r partners portfóliójában már szerepeltek nívós szállodák, elég az Andrássy út két fejlesztésére, az A3 és az A52 hotelek belsőépítészeti munkáira gondolni. Ugyanakkor a legfrissebb projekt egyenesen a város szívében készül.

„Az Emerald márkanév a legmagasabb minőséget képviseli, így belsőépítész csapatunk ehhez illő koncepcióval készült. Az eredmény egy elegáns, nemes anyagokkal és egyedi megoldásokkal megalkotott belső tér lett, figyelembe véve a régi és az új szép találkoztatását és a belvárosi helyszín történelmi múltjának örökségét – mondja Radnóczy Eszter vezető tervező. –

Az Emeraldban egy kozmopolita, ugyanakkor nívós, lágy és némileg egzotikus hangulatú belsőt alakítottunk ki az amúgy modern épületnek.”

Az étterem - Kép: ester partners

Az este’r partners belsőépítész csapata végigvezette a belső tereken az Emerald ikonikus méregzöld színét, amely geometrikusan tört burkolatokkal és felületekkel kombinálva, drágakőhöz méltó eleganciával jelenik meg. A méregzöld bársonyok a pezsgőszínekkel, fémekkel és fényes, gazdag erezetű márványokkal találkoznak, ezt töri meg a natúr diófa használata, valamint a tükrök játéka.

A projekt lelke az izgalmas, de egyben funkcionális térszerkesztés: ez a lobby süllyesztett szigete, az étteremen megvalósuló szinteltolások, a templommal szorosan határos kert és a lobby kapcsolata. Az izgalmas térkapcsolatok mellett a nemes anyagok használata, a bársonytapétás fal, valamint az egyedileg tervezett bútorok és térelemek alakítják ki az épületre jellemző, elegáns összhangot.

„Az Emerald tervezése során számomra a legizgalmasabb szakmai kihívást a téradottságok adták – fogalmazott Szabó Csilla projektvezető építész. – Az épület Szervita téri templomhoz való közelsége nemcsak helyszínt, hanem szoros építészeti kapcsolatot is jelent. Szokatlanul izgalmas kilátást élvezhetnek majd a vendégek a belső udvari szobákból is – ez a belsőépítészeti megoldásokkal és a magas színtű szolgáltatással együtt páratlan élményt jelent majd.”

A lobby - Kép: ester partners

A projekt különlegességei

  • Az épület egykor a Belvárosi Távbeszélő Központnak adott helyet, amely a Szent Anna templomhoz épített Szervita kolostor helyére épült az 1970-es években. A koncepció egyik fontos alapgondolata, hogy a beruházás építészeti eszközökkel idézze fel a két épület történelmi kapcsolatát a Szervita téri homlokzaton megjelenő üvegfallal. 
     
  • Az épület mellett megújul a templom környezete. Az épületegyüttes mind a Szervita tér, mind a Városház utca felől megnyílik majd a járókelők számára a belső passzázzsal, lehetővé téve a Szent Anna templom körbejárhatóságát. 
     
  • Az Emerald elhelyezkedése egyedülálló, megoldásai modernek: az apartman- és a szállodarészleg recepció és -portaszolgálattal, a Residence saját étteremmel és bárral épül.
     
  • Az este’r partners csapata az épülethez illő nívós márkákkal dolgozott: a Dutch Walltextile bársony textiltapétáit, az Erba Italia karakteres bútorait, például a Virgola fotelt tervezték a belső terekbe, amelyeket kiegészítenek olyan egészen különleges megoldások is, mint a Kriska függesztett kapcsokból álló függönyszerkezete az étteremben. 

Emerald Residence
Projektvezető belsőépítész tervező: Radnóczy Eszter, Szabó Csilla / este’r partners
Belsőépítész munkatársak: Gyurics Fanni, Majorcsík Tímea, Fischer Gabriella, Szabó Attila / este’r partners
Generáltervező: Óbuda Group
Megrendelő: Biggeorge Property
Üzemeltető: Continental Group
Kivitelező: Meto Építő Zrt.

Forrás: Közlemény, a látványterveket az este’r partners bocsátotta rendelkezdésünkre
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Néprajzi Múzeum koncepciójára a Grand Canyon is hatott

A Néprajzi Múzeum koncepciójára a Grand Canyon is hatott

Elérte legmagasabb pontját, ősszel szerkezetkész lesz a Néprajzi Múzeum.

100 szóban Budapest – idén is indul történetíró pályázat

100 szóban Budapest – idén is indul történetíró pályázat

A legjobb 12 történethez kortárs grafikusok készítenek majd illusztrációkat.

Felhőkarcolót állított Budapest szívébe egy algoritmus

Felhőkarcolót állított Budapest szívébe egy algoritmus

Másodpercek alatt végtelen számú teljesen különböző változatot hoz létre az ANTitecture algoritmusa. 

Hirdetés