A belgák jóvoltából kreatív elemmel bővült a borsörlők családja.

Ha unod az otthoni szettet, a Valerie Objects ajánl neked valami újat, amely forradalmasítja a borsőrlést, miközben erőteljesen visszanyúl az ősi időkbe. A végeredmény nemcsak újszerű, hanem szép is.

Fotó: Akihiro Yoshida

A belga székhelyű, bútorokat és egyéb lakáskiegészítőket gyártó Valerie Objects egyik új terméke a “bors és só projekt” keretében megálmodott borszúzó, amely formájában eltér a hagyományos borsörlőktől. Az autentikus formák esetében a szárított borsot a szerkezet tetejébe szórjuk, míg belül pengék segítségével apróra őröljük. A finomabb őrlés és az aromák életre keltése érdekében azonban egyszerűbb módszert alkalmaz a borszúzó, amely megidézi az ősi időket, amikor a gyógyszerészek, tudósok és séfek még manuálisan, kézi erővel porítottak.

A szerkezet két részből áll: egy kerek üvegcséből (ebben van a bors), ami egy ugyanolyan anyagú tartón ül. Használata során ki kell önteni a tartóba a borsot, az üvegcse alja pedig “zúzóeszközként” szolgál. Az üvegcsét formája miatt könnyű megfogni, alja vastagabb, mint a többi része, ettől és a rajta lévő redőktől egyszerű és hatékony az őrlés, ezt különböző tesztek is bizonyítják. Az új terméket a 2019-es Maison & Objet alkalmával mutatják majd be, amely január 18-án startol Párizsban.

Fotó: Akihiro Yoshida
Fotó: Akihiro Yoshida

További információkért kattintsatok ide

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Új Designers Guild lakáskiegészítők
  • 2016-11-08 22:16
  • Tér

Új Designers Guild lakáskiegészítők

A Designers Guild 2016 őszi-téli kollekcióját, a Jardin des Plantes-t a 17. Századi felfedezők és botanikusok ihlették. (x)

Digitális homlokzattal erősítik a kulturális identitást

Digitális homlokzattal erősítik a kulturális identitást

Felipe Pantone munkái eredendően is elég merészek, de különösen ilyen méretben: ezúttal egy buffalói koncertterem homlokzatát gondolta újra.  

Ezeket a tervezőket semmiképp se hagyd ki, ha a Határtalan Designon jársz! 

Ezeket a tervezőket semmiképp se hagyd ki, ha a Határtalan Designon jársz! 

Június 23-ig látogatható a Határtalan Design. 

Hirdetés