Hirdetés

A belgák jóvoltából kreatív elemmel bővült a borsörlők családja.

Hirdetés

Ha unod az otthoni szettet, a Valerie Objects ajánl neked valami újat, amely forradalmasítja a borsőrlést, miközben erőteljesen visszanyúl az ősi időkbe. A végeredmény nemcsak újszerű, hanem szép is.

Fotó: Akihiro Yoshida

A belga székhelyű, bútorokat és egyéb lakáskiegészítőket gyártó Valerie Objects egyik új terméke a “bors és só projekt” keretében megálmodott borszúzó, amely formájában eltér a hagyományos borsőrlőktől. Az autentikus formák esetében a szárított borsot a szerkezet tetejébe szórjuk, míg belül pengék segítségével apróra őröljük.

A finomabb őrlés és az aromák életre keltése érdekében azonban egyszerűbb módszert alkalmaz a borszúzó, amely megidézi az ősi időket, amikor a gyógyszerészek, tudósok és séfek még manuálisan, kézi erővel porítottak.

A szerkezet két részből áll: egy kerek üvegcséből (ebben van a bors), ami egy ugyanolyan anyagú tartón ül. Használata során ki kell önteni a tartóba a borsot, az üvegcse alja pedig “zúzóeszközként” szolgál. Az üvegcsét formája miatt könnyű megfogni, alja vastagabb, mint a többi része, ettől és a rajta lévő redőktől egyszerű és hatékony az őrlés, ezt különböző tesztek is bizonyítják. Az új terméket a 2019-es Maison & Objet alkalmával mutatták be.
 

További információkért kattintsatok ide
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Belgiumban a fák koronái között is lehet biciklizni

Belgiumban a fák koronái között is lehet biciklizni

A pijnveni Bosland kerékpárútjának részeként épült hídon 10 méter magasból lehet körbenézni.

Először nyomtattak ki egyben egy házat

Először nyomtattak ki egyben egy házat

Európa legnagyobb 3D betonnyomtatóját vetették be hozzá.

Átlátszó templommal tanít bennünket két építész

Átlátszó templommal tanít bennünket két építész

Hogy ne csak nézzünk, de lássunk is.

Hirdetés