Hirdetés

Minden magyarországi települési önkormányzat pályázhat.

2020-ban hirdeti meg először a Klímabarát Díjat a klímavédelemért elkötelezett települési önkormányzatok számára a Klímabarát Települések Szövetsége. A díjra minden magyarországi települési önkormányzat pályázhat. A pályázati időszak időtartama: 2020. május 19. – 2020. szeptember 30.

A Klímabarát Díjra olyan, a fenntartható fejlődés gyakorlati megvalósítása iránt elkötelezett települések jelentkezését várják, amelyek már rendelkeznek példaértékű jó gyakorlatokkal, intézkedésekkel, beruházásokkal vagy stratégiákkal – írta a HuGBC

„A Klímabarát Díj meghirdetésével az volt a célunk, hogy megjelenési lehetőséget adjunk azoknak a településeknek, amelyek sok munkával és összefogással próbálják környezetüket élhetőbbé és fenntarthatóbbá tenni – nyilatkozta a Klímabarát Települések Szövetségének szakmai vezetője, Teveli-Horváth Dorottya. –  Szeretnénk, hogy ezek a kreatív jó gyakorlatok országos szinten ismertté váljanak, és szeretnénk lehetőséget teremteni a klímavédelemért elkötelezett települések közötti tudásmegosztásra”.

A Klímabarát Díjra a pályázók ezen az oldalon jelentkezhetnek a szakmai kérdőív, illetve jelentkezési lap kitöltésével. „A Klímabarát Díjjal egyfajta holisztikus értéket kifejező hagyományt szeretnénk teremteni.

Sokkal inkább a bátorítás igényével jelentkezünk, mintsem a versengésre koncentrálunk, de azért bízunk benne, a szakmai kihívás bátorítólag hat minden magyar önkormányzati vezetőre, hogy részt vegyen kezdeményezésünkben.”

– mondta el Kovács Lajos, a KTSZ elnöke.

A Klímabarát Díjat elnyerő önkormányzatok többek között szakértői tanácsadásban részesülnek, egy évig tagsági díj fizetése nélkül vehetnek részt a Klímabarát Települések Szövetségének munkájában, valamint megjelenhetnek a Klímabarát Települések Szövetségének kommunikációs felületein. A pályázat beadási határideje: 2020. szeptember 30. A Klímabarát Díjat a terv szerint 2020. november 10-én, ünnepélyes konferencia keretében adják át a budapesti Lóvasút épületében.

A Klímabarát Települések Szövetsége 2009-ben jött létre néhány, a klímavédelemért elhivatott polgármester és szakember összefogásával. A jelenleg 52 önkormányzatot tömörítő szövetség az elmúlt tizenegy évben számos magyar és nemzetközi projektben vett részt szakmai partnerként, elsősorban a fenntartható települési vízgazdálkodás, energetika és települési stratégiaalkotás témaköreit képviselve.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Idén először hirdetik meg a klímabarát díjat

Idén először hirdetik meg a klímabarát díjat

Minden magyarországi települési önkormányzat pályázhat.

Négy társadalmi csoportot szólít meg a MOME Zöld város projektje

Négy társadalmi csoportot szólít meg a MOME Zöld város projektje

Július 6-a a jelentkezési határidő.

Akciókkal érkezik a WAMP tél végi vására

Akciókkal érkezik a WAMP tél végi vására

Új kiállítók, akciók, zöld design a Bálnában, most vasárnap.

Hirdetés