Hirdetés

Hétköznapi Istennők

A Színes Város Csoport és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. közös művészeti pályázata.

„Hétköznapi Istennők - nők, lányok a mindennapokban” címmel hirdet közös művészeti pályázatot a Színes Város Csoport és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. A pályázat egyben egy játékra való hívás, célja, hogy az iskolások kreatív alkotásokon keresztül mutathassák meg, milyen szupererővel ruháznak fel a számunkra fontos női személyt az életükben. A nyertes pályaművek inspirációként szolgálnak majd Linda Steiner osztrák-, és Bakos Zsuzsi magyar képzőművészek számára, ily módon elevenednek meg az alkotások egy-egy budapesti falon a nyáron.


A Színes Város Csoport és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. „Hétköznapi Istennők - nők, lányok a mindennapokban” című pályázatát két korcsoportban hirdeti meg: alsó (6-10 éves korcsoport) és felső (11-14 éves korcsoport) tagozatos általános iskolások részére.

„Talán már hallottál az ókori görög vagy római istenek- és istennőkről, de szuperhősökről már biztosan. Mi lenne ha azt mondanak, hogy köztünk élnek és igazából nap mint nap találkozol velük. Ha anyukád, lánytestvéred, nagymamád, nagynénéd, legjobb barátnőd, óvónénid, tanárnénid szuperhős lehetne, milyen szuperereje lenne? Rajzold le nekünk és mi megvalósítjuk egy tűzfalon!”


A pályázat célja, hogy az iskolások kreatív alkotásokon keresztül mutathassák meg, mit látnak a mindennapokban, ha tehetnék milyen szupererővel ruháznák fel kedvenc vagy számukra fontos női személyt az életükben. „Mindezzel a kreativitás fejlesztése mellett, játékos formában kívánjuk bemutatni a gyerekeknek a nők kiemelkedő szerepét világunkban és beszélgetést kezdeményezni a szerepek és a lehetőségek sokféleségéről függetlenül attól, hogy lányok vagy fiúk” – emelte ki Nádudvari Noémi, a projekt művészeti vezetője.

A Színes Város Csoport és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. által kiválasztott legjobb pályaműveket Linda Steiner osztrák-, és Bakos Zsuzsi, magyar művészek inspirációként használnak majd és saját stílusukban festik meg őket egy-egy budapesti utcai falfelületen. Az első három díjazott alkotói egy élőfestés workshop keretében megeleveníthetik alkotásukat magyar művészek segítségével egy budapesti legál falon.
 

Linda Steiner alkotása

A Színes Város Csoport Magyarország első tűzfalfestéssel és köztérszínesítéssel foglalkozó szervezete. A civil kezdeményezésű projekt már a kezdetekkor mozgalommá nőtte ki magát, Budapest számos kerületében megtalálhatók a Színes Város Csoport munkái. A főváros mellett Sopronban, Pécsett, Kiskunfélegyházán, Budakalászon, Budakeszin és Tatabányán, valamint a nemzetközi színtéren Moszkvában, Berlinben és Londonban festett murális alkotásokat az alkotóközösség.

További információ, részletes pályázati kiírás ITT.
Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A’ Design Award díjat kapott a magyar kullancsriasztó

A’ Design Award díjat kapott a magyar kullancsriasztó

A ProtectOne új termékét, a Tickless Runt futók számára fejlesztették ki.

Philippe Starck versben adott tanácsot a feltörekvő designerek számára

Philippe Starck versben adott tanácsot a feltörekvő designerek számára

A tervezőtől megszokott, formabontó módon.

Világítás és akusztika egyesülése

Világítás és akusztika egyesülése

Designlámpa guide, best of május a Be Light!-tól.

Hirdetés