Hirdetés

Funkcionális, hiteles és fenntartható design: Shaw Contract

Egy új és izgalmas fejlesztés képes hullámokat generálni a tervezőiparban. A világ vezető szőnyeg gyártója, a Shaw Contract, hiszi, hogy az innovatív design változtatásra ösztönöz. Éppen ezért elkötelezett abban, hogy fenntartható és minőségi design-központú termékeket állítson elő.

Shaw Contract környezettudatos modulszőnyeg kollekciók
A jó padlóburkolat alapvető szerepet játszik az érdekes, hatásos és kényelmes irodaterek kialakításában, ahogy abban is, hogy olyan harmonikus környezetet teremtsen, amely megfelel az emberek igényeinek, jóérzetének és munkakörnyezeti elvárásaiknak. A design nemcsak meghatározza, de befolyásolja is azt, ahogy az emberek élnek, dolgoznak, gondolkodnak, alkotnak, sőt még egészségüket is. A Shaw Contract kollekciók tervezésénél kiemelkedő fontosságú, hogy olyan terek valósulhassanak meg, amelyek mindezekre pozitív hatást gyakorolnak. 

Az ügyfelek előremutató design- és innovatív termékmegoldásokat várnak, a Shaw Contract pedig évről évre eleget tesz ennek. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a számos díj, amellyel a szakma évről évre elismeri a cég kiváló terméktervezését. Az iparág egyik legjelentősebb rendezvényén, a NeoConon már 14 díjat gyűjtött be kollekcióira.

A funkcionális, hiteles és fenntartható design a Shaw Contract termékek központi eleme. Céljuk az építészek és tervezők inspirálása a szebb, jobb, okosabb és egészségesebb világ megteremtéséért. 

Shaw Contract környezettudatos modulszőnyeg kollekciók

A Shaw Contract szőnyeglapok 100% -ban újrahasznosíthatók, köszönhetően az újra feldolgozott szőnyegburkolatokból készült innovatív EcoWorx hátlapnak. Ez a nagy teljesítményű szőnyeg hátlap jelentős környezeti előnyökkel jár: Cradle to Cradle Silver minősítéssel rendelkezik, amely biztosítja az összetevők átláthatóságát. Gyártása 40%-kal kevesebb energiát használ és súlya is 40%-kal kevesebb a hatékonyabb szállítás és telepítés érdekében, mint a hagyományos modulszőnyegeké. Nem generál hulladékot, hisz a gyártó saját költségén visszaszállítja és újra is hasznosítja. Az EcoWorx hozzájárul a LEED és a BREEAM tanúsítványokhoz is. 

A Shaw Contract egy vertikálisan integrált gyártó, ami azt jelenti, hogy saját fonalat gyárt, ez az Eco Solution Q. Ezt a prémium kategóriájú szőnyegrostot, ami újrahasznosítható 6-os típusú nejlonból készl, használják pl. a Cradle to Cradle Silver minősítésű termékeikhez is. Megjelenésének és tartósságának köszönhetően bármilyen kereskedelmi területen alkalmazható. A legnagyobb lineáris sűrűséget (DPF) és a legnagyobb szakítószilárdságot kínálja a piacon. 


Az itthon 25 éves tapasztalattal rendelkező Blue önálló üzletágként megalapította a floor by Blue Kft.-ét, amely a Shaw Contract kizárólagos magyarországi forgalmazója, így már náluk is elérhetők a cég design-fókuszú és környezettudatos modul- és tekercses szőnyegei és LVT burkolatai.

(x)

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy lépés a fenntartható jövőért

Egy lépés a fenntartható jövőért

Funkcionális, hiteles és fenntartható design: Shaw Contract

Megérkezett a jövő autóbusza Budapestre

Megérkezett a jövő autóbusza Budapestre

A Mercedes-Benz eCitarót ingyen kipróbálhatja bárki a 105-ös vonalon.

A pillanat, amikor Boris Johnsont elsöpri a műanyaghulladék

A pillanat, amikor Boris Johnsont elsöpri a műanyaghulladék

A Greenpeace kisfilmben támadta meg az Egyesült Királyság műanyaghulladék-politikáját.

Hirdetés