Hirdetés

Néhány űrhajós úgy írta le ezt az illatot, mint a sült steak, a málna és a rum speciális keveréke.

Elgondolkodtál már azon valaha, hogy milyen illat lehet az űrben? Nos, nem kell többé találgatni, parfüm formájában hamarosan mindenki számára elérhetővé válik, "az űr illata eljut a Földre", ha sikeres lesz az a kampány, amelyet a Kickstarteren indítottak

Az "Eau de Space" végleges illatanyagát Steve Pearce kémikus fejlesztette ki, aki 2008-ban együtt dolgozott a NASA-val a MIR űrállomás illatainak reprodukálása során. A NASA azonban már évtizedekkel ezelőtt  felkért vegyész szakembereket arra, hogy másolják le azokat a szagokat, amelyek az űrhajósokra várnak a világűrben. Ez segítségükre volt az űrhajósok kiképzésében, az űr szimulálása a Földön ugyanis még élethűbb volt úgy, ha a felkészülés során az illatokat is érezhetik a jövőbeli űrutazók.

A létrehozott anyag összetételét a NASA sokáig titokban tartotta, de ha sikeres lesz a gyűjtés, akkor még egy lépéssel közelebb juthatunk a misztikus űrhöz.  

Néhány űrhajós úgy írta le ezt az illatot, mint a sült steak, a málna és a rum speciális keveréke. Aztán egy későbbi interjúban a Nemzetközi Űrállomás egyik korábbi vezetője már kicsit árnyalta a képet azzal, hogy olyan, mint az elsütött fegyver szaga, kicsit keserű és füstös. Mindenesetre aki magára fújja a parfümöt, valószínűleg mégsem kell attól tartania, hogy égett szagot fog majd árasztani. 

Forrás: Kickstarter
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A jelen lehetőségei és a hosszútávú tervezés szinkronja

A jelen lehetőségei és a hosszútávú tervezés szinkronja

A Pécsi Tudományegyetem Orvostudományi Centrumának közösségi fejlesztéséről írt a TARKA architects.

Egy ház, amelyet Tarkovszkij filmje ihletett

Egy ház, amelyet Tarkovszkij filmje ihletett

A téglafalú Nithurst farm belső terei megelevenítik az orosz Sztalker című filmet.

Hogyan lehet élhetővé tenni egy háborús várost?

Hogyan lehet élhetővé tenni egy háborús várost?

Egy libanoni-lengyel testvérpár közösségi tereket alakított ki katonai barikádokból Bejrútban.

Hirdetés