De akár utcabútor is lehet.

Agyongraffitizett elektromos szekrény vagy utcabútor? - bármelyiknek elmenne Joey Ruiter NOMOTO motor koncepciója, amellyel a designer arra a kérdésre kereste a választ, hogy miképp lehet minimalizálni a designt a formán keresztül. 

A projekt nem is a motorkerékpárról szól, sokkal inkább annak környezetéről, amelyben a motoros elhalad a járművével. Ruiter és stúdiója arra a pontra akart eljutni, ahol a

design szinte észrevehetetlen, beleolvad a környezeti objektumok közé, ugyanakkor nagyon is funkcionális, ráadásul multifunkcionális.

A tervező elmondása szerint egy olyan járművet szeretett volna létrehozni, amelynek egyik funkciója rejtve marad, simán elsétál mellette az ember és teljesen másnak nézi, mint ami valójában. Ha megnyomnak rajta egy gombot, akkor a motor kerekei előnyílnak a kaszni alól, és a városi "bőr" alól előbújik belőle a motorkerékpár. Ugyanakkor akár üldögélni is lehet rajta, de graffitisek számára is termékeny felület lehet. 

Forrás: J. Ruiter
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi design díjat nyert a KAVICS

Nemzetközi design díjat nyert a KAVICS

A Fülöp Fruzsina által tervezett betonpad az A’ Design Award arany fokozatú díját nyerte el.

Közös a lakóhelyünk, közös a felelősségünk

Közös a lakóhelyünk, közös a felelősségünk

A Mood for Wood nemzetközi design workshop témája a természet és a város interakciója, ennek szellemiségében a résztvevők Poznań utcáira terveznek utcabútorokat.

Nyomtass utcabútorokat háztartási hulladékból!

Nyomtass utcabútorokat háztartási hulladékból!

A lakosok megtervezik, a robotok pedig háztartási hulladékból, 3D nyomtatással megvalósítják.

Hirdetés