Eredetiség, kreativitás, érthetőség, átláthatóság, a kivitelezés minősége, a pályázott munka esztétikai és funkcionális minőségének összhangja. 

Eredetiség, kreativitás, érthetőség, átláthatóság, a kivitelezés minősége, a pályázott munka esztétikai és funkcionális minőségének összhangja. Ezek voltak a főbb szempontok, amelyek alapján megmérették a pályamunkákat az idén már harmadik alkalommal megrendezett Gastro Design versenyen, amelyen hazai szállodák, éttermek, kisebb és nagyobb vendéglátóegységek vesznek részt.

A szakmai versenyen, amelyet immár harmadik alkalommal hirdetett meg a Turizmus Trend/Vendég & Hotel szaklap, a vendéglátás arculatok (szállodák, éttermek, kisebb és nagyobb vendéglátóegységek) versenyeztek egymással. Az idei kategóriák a következők voltak: Street Food (először lett meghirdetve, kiemelt kategóriaként), étlap- és itallapdesign, logo és grafikus arculat, vendéglátóipari kiegészítők, vendéglátóipari berendezések és belsőépítészet – zárt tér, vendéglátóipari berendezések és belsőépítészet – nyitott tér. A zsűri idén két különdíjat is kiadott.

A zsűri tagjai:
•    Bakody Katalin, JAB Csoport, igazgató
•    Dőry Gábor, Corinthia Hotel Budapest, kommunikációs igazgató
•    Ipacs Géza, Apacs Stúdió, grafikus
•    Kövesházi Dábiel, Mito, művészeti vezető
•    Krémer Julianna, Professional Publishing Hungary, művészeti vezető 
•    Segal Viktor, gasztronómiai tanácsadó 
•    Szauer Judit, Gastro PR
•    Szántó Zoltán, Turizmus Trend, főszerkesztő 
•    Vágó Ágnes, Vendég és Hotel, felelős szerkesztő 



A zsűri elnöke: Varró Zoltán, dizájner, belsőépítész, VARRODESIGN
Elegáns keretek közt, egy 100 fős, tányérszervízes, exkluzív vacsora keretében, sztárfellépő – Gallusz Niki - közreműködésével került megrendezésre a díjátadó. Nem jöhetett volna létre a pazar este a programot támogató partnerek nélkül, akik a díjkiosztó alkalmával be is mutatkoztak egy-egy minikiállítás keretén belül. Így a JAB gyönyörűen bebútorozott enteriőrje, a SOLINFO elegáns topdesign világítástechnikai tárgyai és bútorai, a MEGA-Glass különleges üvegtechnika megoldása, és a Palatinus luxus fürdőszoba berendezései voltak láthatóak a vacsora közönsége számára.



Az egyes kategóriák nyertesei:

STREET FOOD        
Low Cost Gourmet Trailer - arany
padthai wokbar - street food - ezüst
BaoBox Ázsiai Street Food Étterem - bronz

ÉTLAP- ÉS ITALLAPDESIGN        
40 FŐ ALATT
Minden ízben Prémium - shortlist
Babérliget Kúria - shortlist
40 FŐ FELETT        
(Nem volt eredményes pályázat)

LOGÓ ÉS GRAFIKUS ARCULAT
40 FŐ ALATT
kiSSBende contact dining bisztro_logó és grafikus arculat - arany
Zing burger arcula - arany
BaoBox arculat - bronz
40 FŐ FELETT
padthai wokbar - arculat - arany
Baalbek Libanoni étterem - ezüst
Nosztalgia Garden logó és grafikus arculat - bronz

VENDÉGLÁTÓIPARI KIEGÉSZÍTŐK
40 FŐ ALATT
kiSSBende contact dining bisztró_Vendéglátóipari kiegészítők - arany
Hisztéria Cremeria fagylaltozó kiegészítők - ezüst
40 FŐ FELETT  
(Nem volt eredményes pályázat)

VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET - ZÁRT TÉR
40 FŐ ALATT
Monofu - WOW (különdíj)
Babérliget Kúria - arany
Natura Hill Zebegény - shortlist
40 FŐ FELETT
Avalon Ristorante - zárt tér - Hotel kategória: arany
Hilton Budapest mesteri felületek – mesteri enteriőr! - Hotel kategória: arany
Nem minden az, aminek látszik - Hotel kategória: bronz
Elbűvölően könnyed és elegáns - Étterem kategória: arany
Fenyves Yacht Club Perlaki Pub – Étterem - Bár - Étterem: ezüst
3 az 1-ben gasztronómiai világ - Étterem kategória: bronz
Alsóörs Marina Étterem - Étterem: bronz
Klasszikus kávéház, kortárs köntösben - shortlist

VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET - NYITOTT TÉR
40 FŐ ALATT
Gázlámpa KIOSZK - A Fő téri Gázfogadó épület felújítása és újrahasznosítása - shortlist
40 FŐ FELETT  
(Nem volt eredményes pályázat)
V&H különdíj: Avalon park


 
Átadták a COOL Az Év Enterőr tervezője díjat is, amit idén először ítélt oda a nemzetközi zsűri.
Ennek tagjai: Monica Ortiz director (Rosewood Hotel Mexico), Katusak Péter general manager (W Hotel Dubai), es Varró Zoltán designer (varrodesign).

A három felterjesztett munka es tervező:
Babel Budapest Étterem - Dékány Annamária,
Butik Rooms Budapest Hotel - Singer Ádám
Rum Hotel (hotel szobák) - Csap Viktor

A zsűri döntese alapján a 2016 COOL-díjat Singer Ádám kapta a Butik Rooms Budapest Hotel tervezéséért (OCTOGON DECO 2016/02 címlap sztori). 

forrás: sajtóközlemény

 

 




Ha tetszett a cikk, és szeretne előfizetni magazinunkra, itt teheti meg.

Kapcsolódó

Gastro Design Award 2017

Gastro Design Award 2017

Eredetiség, kreativitás, érthetőség, átláthatóság, a kivitelezés minősége, a pályázati munka esztétikai és funkcionális minőségének összhangja – a verseny főbb szempontjai.

Hirdetés