Hirdetés

A világ egyik leglazább múzeuma az egyetlen weboldalból álló Winamp Skin Museum.

Hiánypótló vállalkozásba fogott bele Jordan Eldredge: összegyűjtötte az összes eddigi Winamp Skint egy helyre, hogy archiválva legyenek. Sőt, a végtelen hosszan görgethető oldal ennél többet is tud.

A közösségi oldalak kommentjei alapján a Winamp a számítástechnika azon ritka tüneményei közé tartozik, amelyeket általános rajongás övez, alighanem az egyszerűsége, megbízhatósága és a rengeteg formátum magabiztos kezelése okán. No és persze az egyszerűség része a könnyen megváltoztatható Skin, amivel jó eséllyel minden Winamp-user bíbelődött kicsit, mígnem talált magának egy kedvencet.

Focis skinek

A Winamp Skin Museum egy gyors, kereshető, megosztható felület létrehozására tesz kísérletet.

Végtelen hosszan görgethetünk az eddigi Skinek közt, felidézve egyúttal az időt, amikor tíz évvel fiatalabbak voltunk, sokkal több időnk volt, még nem kellett állandóan maszkban járkálni, a zenét pedig nem szakították félbe állandóan hirdetések.

Ok, talán túl sok a nosztalgia, ami annyiban nem indokolt, hogy még mindig lehet Winampot használni, mindenesetre a végtelenített múzeum egy remek eszköz a „szoftver legendájának” erősítésére, és bizony el lehet játszani a keresővel, hogy mi mindenből készült tematikus skin a Beatlestől kezdve a Magyar Vándoron át a holdraszállásig.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Szerves kapcsolódás – a Deichler Jakab Stúdió finnországi múzeumterve

Szerves kapcsolódás – a Deichler Jakab Stúdió finnországi múzeumterve

A Sara Hildén Művészeti Múzeum pályázati anyaga a Deichler Jakab Stúdiótól.

Barcelona nem akar Ermitázs fiókintézményt a kikötőjébe

Barcelona nem akar Ermitázs fiókintézményt a kikötőjébe

„A terveknek kell alkalmazkodniuk a városhoz, és nem fordítva” – indokolta az önkormányzat döntését Janet Sanz polgármester-helyettes.

Felújították Párizs legrégebbi múzeumát, a Carnavalet-t

Felújították Párizs legrégebbi múzeumát, a Carnavalet-t

A Marais negyedben található múzeum a francia főváros történetét mutatja be.

Hirdetés