Hirdetés

Flexibilitás, multifunkcionalitás, otthonoság – a Blue új irodájában mindhárom jelen van.

A Blue új irodája megtestesíti mindazt, amire ma egy cégnek szüksége van a hatékony térkihasználáshoz és az eredményes munkavégzéshez: flexibilitás, multifunkcionalitás és otthonoság.

Ma az irodatér szerepe jelentősebb, mint eddig bármikor. A megfelelő – cégre, és annak működésére szabott – irodakialakítás és design hatással van a vállalati kultúrára, a munkavállalók egyéni és csapatteljesítményre, a munkaerő toborzásra és megtartásra, mindezek által pedig a cég eredményességére.

A Steelcase kizárólagos magyarországi partnereként a Blue Business Interior elkötelezett a tér tudásalapú és módszertanon alapuló megközelítésében. Mindezt jól tükrözi új irodájuk és egyben bemutatótermük is.

Az irodát egymással összefüggő, de eltérő funkciójú terek alkotják. A különböző zónák igazodnak mind a szervezeti, mind a munkavállalói igényekhez.

A Blue iroda kompakt mérete ellenére sok funkciót sűrít magába: egyszerre funkcionál működő irodaként, irodabútor és padlóburkolat-bemutatóteremként, valamint tréningek, workshopok megtartására alkalmas térként.

Munkatér stratégiájuk fontos része, hogy a munkavállalóknak biztosítsa a választás lehetőségét: hol és hogyan tudják leghatékonyabban elvégezni munkájukat.

A jól átgondolt és jól zónázott tér támogatja mind a koncentrált munkavégzést, a csapatmunkát, a közös gondolkozást, a szocializálódást, a tanulást, a pihenést és regenerálódást, az analóg és digitális információk gyors megosztásának lehetőségét, de akár a virtuális együttműködést is. Mindezt úgy, hogy minden négyzetméter mérhetően ki legyen használva. A tökéletes összhatás elérésében az irodatér változatos bútorozása is segít.

A tervezés egyik alapvetése flexibilitás volt. Minden zárt helyiség (iroda, tárgyaló, telefonfülke) térben úszó, szerelhető és áthelyezhető akusztikus termék; épített falat egyáltalán nem használtak az irodatér kialakításánál.

Így a mai, nagyon gyorsan változó világban a tér későbbi átszervezése bontás és munkakiesés nélkül, idő és költséghatékonyan szervezhető.

A másik vezérfonal az otthonosság volt, amit a vidám és élénk színek, mintás textilek, változatos lounge és kollaborációs bútorok, grafikák és növények használatával hangsúlyoztak.

A cég saját kultúrájára, folyamataira és a munkavállalók igényére megalkotott munkatér stratégiai elgondolás alapján a belsőépítészeti tervezést a MádiLáncos Stúdió végezte. Minden irodatér kialakítás legfontosabb feladata, hogy a munkavállalók a lehető legtöbbet tudják kihozni magukból: érezzék jól magukat, legyenek produktívak, kreatívok, együttműködők, így hozzájárulva a cég sikerességéhez. Falak és korlátok nélkül. Ez valósult meg a Blue új irodájában.

Belsőépítészet: MádiLáncos Stúdió
Kivitelező: Cartex2000 Kft.
Fotó: Jaksa Bálint
Irodabútor: Blue Business Interior
Irodaszőnyeg: floor by Blue
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Elmosódott határvonalak

Elmosódott határvonalak

Informális, hiteles és inspiráló terek iránti igény az irodatérben a kreativitás ösztönzésére.

Padlóburkolat, avagy hangulatteremtés az irodában

Padlóburkolat, avagy hangulatteremtés az irodában

Mert meghatározza a hangulatodat, hogy milyen szőnyegen lépdelsz a munkahelyeden.

Az alkotás szabadsága

Az alkotás szabadsága

A Blue új irodájának megalkotásakor kiemelt fontossággal bírt, hogy az emberek megválaszthassák, hol és hogyan tudják magukból a lehető legtöbbet kihozni.

Hirdetés