Hirdetés

Várhatóan az adventi időszakban tetőzik majd a koronavírus-járvány.

A koronavírus-járvány adventi időszakra várható tetőzése miatt elmarad az év vége kiemelt turisztikai termékének számító Vörösmarty téri karácsonyi vásár – írta a Turizmus.com. Helyette a szervező Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ kampányt indít a hazai kézművesek támogatására.

A Hello Wood pavilonja tavaly a Vörösmarty téren - Fotó: Darab Zsuzsa / Hello Wood

A koronavírus-járvány az egészségügyi szakemberek előzetes becslései és a kormányzati nyilatkozatok szerint az adventi időszakban, azaz várhatóan november végén és decemberben fog tetőzni. Ezt az előrejelzést támasztja alá az elmúlt hetek tendenciája a megbetegedések és halálesetek számának rekord mértékű növekedésében – írta a szakportál.

Éppen ezért a karácsonyi vásárt szervező Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) vezetése úgy döntött, hogy az idei vásár elmarad. Megjegyezték, hogy a környező országok nagyvárosai is hasonló intézkedéseket hoztak.

A BFTK korábbi elemzése szerint évente mintegy 800 ezer látogatót, köztük rengeteg turistát vonz a Vörösmarty téri karácsonyi vásár. Ugyanakkor idén a BFTK a hazai kézművesek megsegítésére kampányt tervez, amelyben „arra kérjük a lakosságot, hogy az idei ünnepekre is kézműves termékeket vásároljanak és ajándékozzanak” – mondta a Turizmus.com-nak Faix Csaba, a BFTK ügyvezetője.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Beintett a tömegturizmusnak egy Balaton-parti település

Beintett a tömegturizmusnak egy Balaton-parti település

Elutasítják az építkezéseket az élhetőség javára.

Nemzeti zarándokhellyé válna a Széchenyi-kastély

Nemzeti zarándokhellyé válna a Széchenyi-kastély

Lerakták a nagycenki Széchenyi-kastély turisztikai célú fejlesztéseinek alapkövét.

Horvát-magyar turisztikai fejlesztés Pécsett

Horvát-magyar turisztikai fejlesztés Pécsett

Természetismereti látogatóközpont a Mecsekben.

Hirdetés