A fáraó sírkamráját 360 fokos kamerákkal mutatják meg.

A koronavírus-járvány különösen erősen érinti azokat az országokat, ahol a turizmus húzóágazat – amilyen például Egyiptom is. Most a turizmusért felelős minisztérium a 3D-bemutatókhoz használható Matterporttal feltérképezte VI. Ramszesz fáraó sírhelyét.

Már a koronavírus előtt is jól látható tendencia volt, hogy számos múzeum, kulturális intézmény teszi elérhetővé digitális formában az anyagainak egy, sokszor jelentős részét, ám a világjárvány katalizátorként hat erre a folyamatra.

A mostani új helyszín mégis különleges, elvégre az egyik legismertebb egyiptomi fáraó, VI. Ramszesz sírhelyéről van szó. A Királyok völgye (és Egyiptom) ugyan a magyar turisták számára is népszerű úti cél, de nincs a közvetlen élbolyban. 

Ezen kívül a mozgás – különösen 360 fokos kamerával rögzítve – még virtuálisan is ad egy extra élményt, elvégre már a séta legelején, a bejárattól induló hosszú folyosón is libabőrösek leszünk a látványtól, ráadásképp bármelyik ponton megnézhetjük, forgathatjuk a sírkamra 3D-s modelljét, lemérhetünk távolságokat, ránézhetünk az alaprajzra, lépkedhetünk a három szint között.

A sétát pedig már most rögtön el is kezdheted itt.

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Az utcák helyett inkább sétálj egy jót a Gízai piramisok között!

Az utcák helyett inkább sétálj egy jót a Gízai piramisok között!

A Giza Project keretében most ingyenesen bebarangolható III. Mereszanh kriptájának virtuális 3D modellje. 

Nézz be VI. Ramszeszhez!

Nézz be VI. Ramszeszhez!

A fáraó sírkamráját 360 fokos kamerákkal mutatják meg.

Csillogó korona az épület tetején

Csillogó korona az épület tetején

Díjat kapott az S39 Hybrid Design a BLT Built Design Awards-on

Hirdetés