Hirdetés

A világhírű Alessi márka Ettore Sottsass építész-designer nevéhez fűződő kollekciója már Budapesten is elérhető.

A világhírű Alessi márka Ettore Sottsass építész-designer nevéhez fűződő kollekciója a Code Showroom jóvoltából már Budapesten is elérhető a design szerelmesei számára.

A CODE SHOWROOM neve összeforrt az élvonalbeli olasz designnal és a legmagasabb minőséggel, legyen szó akár a forgalmazott bútorokról, akár belsőépítészeti tervezésről, home styling vagy home staging szolgáltatásról. A cég története több mint tizenöt éves múltra tekint vissza.

Az első bemutatóterem az impozáns Andrássy úton nyílt meg 2002-ban. A cég tevékenységi körének és termékpalettájának bővülése után költözött a mai, közel 500 négyzetméteres, Nagymező utcai üzlethelyiségbe. A cég küldetése a luxus mint életfilozófia képviselete és terjesztése a hazai célközönség számára. A Code, mint brand, rendkivül nagy hangsúlyt fektet a design mindennapi életbe történő tudatos integrálására.

Az olasz designtermékek széles választékát forgalmazó bemutatóteremben több tucat luxusmárka érhető el, köztük olyan világhírű brandek, mint a hazai piacon kizárólagosan képviselt Arclinea, B&B Italia, Maxalto, Knoll, Porro vagy a Minotti, amelynek a Code Showroom kiemelt “Concept Store” státuszú partnere. Portfóliójában ezenkívül további olyan ismert brandek szerepelnek, mint a Cassina, az Antoniolupi vagy a Jan Kath. A Code egyedülálló módon terjeszkedett a tengerentúlra is, 2016-ban a kanadai Vancouverben nyitott bemutatótermet, amely fontos mérföldkő a nemzetközi piacra lépésben. A neves hazai munkák mellett fontos referenciákkal rendelkezik a hazai és nemzetközi építész és belsőépítész szakmával való kiemelkedő együttműködés révén Londontól Miamin át egészen Dakarig. 

A cég az ünnepi szezonban kiemelt figyelmet fordít a szélesebb közönség által is elérhető designtárgyakra, ezért néhány éve az egyik legismertebb kiegészítőgyártó, az Alessi kollekcióját integrálta portfóliójába. Az Alessi termékei világszerte ismertek, hiszen ikonikus darabjai és világhírű designerekkel – például az olasz Aldo Rossival vagy a francia Philippe Starckkal – való kollaborációi közül több már a designtörténelem részévé vált. A márka a világ több mint 60 országában elérhető, a Milánó közelében található Alessi Múzeumban pedig leghíresebb darabjainak gyűjteménye is megtekinthető. Az Ettore Sottsass olasz építész-designer tervei alapján készült Twergi gyümölcsöstál a tervező születésének 100. évfordulója alkalmából, 999 darabos limitált szériában került gyártásra, hazánkban pedig csak a Code Showroomban érhető el sok más Sottsass kiegészítő mellett – az Alessi legújabb és legismertebb designdarabjaival együtt.  

Mári Andrea, a Code Showroom tulajdonosa a következőket nyilatkozta:
„Az Alessi funkcióorientált, ugyanakkor magas esztétikai értékkel bíró kiegészítőiből minden enteriőrhöz tudunk tökéletesen illeszkedő dísz- és használati tárgyakat javasolni. Az új, limitált szériás Sottsass-tál bravúrosan vegyíti magában a geometriai alapformákat azok dinamikus felhasználásával, a tradicionális famegmunkálás finomságát a kortárs tárgykultúra tiszta vonalvezetésével és karakteres színeivel. Karakterének olvasata személyfüggő - éppen ettől izgalmas térelemmé válhat bármilyen enteriőrben.”

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Code Showroom számára különösen izgalmas volt a Maison&Objet

A Code Showroom számára különösen izgalmas volt a Maison&Objet

Az általa forgalmazott márkák számos újdonságot mutattak be a párizsi szakvásáron.

Az elektromossá alakított veterán autó az év nagy húzása

Az elektromossá alakított veterán autó az év nagy húzása

Elektromos hajtással tesz jövőbiztossá veterán autókat a Garage Italia kreatív ügynökség. A milánói cég nemcsak visszahozza a klasszikus autók szellemiségét, de fenntarthatóvá és még szórakoztatóvá is varázsolja őket.
A digitalizáció már a konyhánkban van

A digitalizáció már a konyhánkban van

Újszerű gasztronómiai élmények a NEFF Home Connect készülékeivel.

Hirdetés