Nemsokára indul a KUKU forgalmazása.

Az elmúlt évtizedekben mintha nem vettük volna túl komolyan a madarak szerepét a környezetünkben. Szétszórják a magokat, megóvnak bennünket a betegségterjesztő rovaroktól, és ki tudja még, milyen új kórokozók jelennek majd meg a klímaváltozással, amikor is nagy szükségünk lesz szárnyas barátaink segítségére. A rovarok elleni biológiai védekezésben és a számuk természetes módon történő csökkenésében ugyanis mind-mind óriási szerepet kapnak a madarak. Ezért is nagyon fontos Marco Antonio Barba Sánchez designer KUKU névre keresztelt madárháza, amely funkcionális és fenntartható megoldást kínál a madarak élőhelyének megőrzésére.

A bolygónk egyelőre nem minden esetben veszi komolyan a madarak jelentőségét. Magyarországon drasztikus mértékben csökken a fecskepopuláció száma például azért, mert magányszemélyek és intézmények leverik a fészkeiket, elzavarják őket. A jelenség azonban nem csak hazánkban jellemző és nemcsak ez okozza számuk csökkenését, de szerencsére a designerek közül is egyre többen keresik a megoldást a problémára. A KUKU a madarak védelme mellett a szaporodásuk elősegítésére is fókuszál olyan városi környezetben, ahol természetes módon nem képesek fészket rakni. 

„A világ 10 000 madárfajából 1200-at kihalási veszély fenyeget, ezt többek között a városok és a mezőgazdaság növekedése okozza. Egyszerűen megöljük őket" - vázolt sötét képet a helyzetről Marco Antonio Barba Sánchez egy tweetben. 

Az állatvédelem mellett a designer motivációja a természet szeretetéből fakad, így fenntartható anyagokból tervezte meg a madárházat. Olyan geometriai formát álmodott meg, amely a madarak számára elengedhetetlen napot szimbolizálja, és amely lehetővé teszi a ragadozók elleni védelmet. A KUKU a fakitermelés és a városiasodás problémáit nem fogja megoldani, ellenben a tervező bízik benne, hogy otthont teremthet a kritikus helyzetben lévő madaraknak. A mexikói Marco Antonio Barba Sánchez stúdiója, a Marco Barba Design a fenntartható formatervezésre összpontosít, ezért számos díjjal jutalmazták. A termék nemsokára piacra kerül, ha valakit érdekel, itt tud feliratkozni és értesítik, ha elindult a forgalmazás. 

Ha érdekel benneteket egy francia tervező rovaroknak indított hotellánca, szintén az állatvédelem fonalára felfűzve, akkor itt olvashattok róla.

Forrás: KUKU
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A designer, aki terméket is fejleszt

A designer, aki terméket is fejleszt

Unger Zsolt és csapata minden előzetes adatnak és szempontrendszernek megfelelő piacképes termékeket alkot.

Milyen egy jó iroda? – beszélgetés a PR-sablonokon túl

Milyen egy jó iroda? – beszélgetés a PR-sablonokon túl

A legtöbb irodaépület ma is konfekcióruha, pedig kevés hiányozna, hogy úri szabóénak érezzük az építészetét.

Vidéki épületek nyertek az Év háza 2019 díjátadón

Vidéki épületek nyertek az Év háza 2019 díjátadón

Karlovecz Zoltán pécsi lakóháza, és a Járomi Irén, Kiss Gyula-féle nagykőrösi piac kapott elismerést.

Hirdetés