Hirdetés

Különleges programok Magyarország legnagyobb design kiállításán. 

Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Design+ kiállítás és vásár a MAXCity Lakberendezési Áruházban. E rendhagyó és a maga nemében páratlan rendezvény ötvözi a különböző lakberendezési és egyéb hasonló tematikájú rendezvények, expók elemeit, és évről évre egyre nagyobb sikerrel mutatja be 30.000 m2-en közel 200 kiállító újdonságait a nagyközönség számára.

A kiállításon a MAXCity Lakberendezési Áruház üzletei és a meghívott kiállítók több száz kialakított enteriőr segítségével mutatják be legújabb kollekcióikat, a látogatókat szakképzett eladók és lakberendezők segítik inspirálódni a legújabb trendek alapján, hogy mindenki megtalálja otthona hiányzó darabjait. Ahogy az elmúlt években, 2016-ban is számos érdekes programot kínál a Design+, lakberendezéstől - a gasztronómián át - egészen a divat világáig.

A hétvége során a design szerelmesei olyan különleges programokon vehetnek részt, mint amilyen a Közös Többszörös, amelynek kiállítói (Maacraft, Remodel, Perceptual Thinkers, Kanálka, a PS magazine öltözéktervező pályázatának döntősei) a design eszközeivel igyekeznek egy sokszínűbb és elfogadóbb világot teremteni. A kiállított projektek közös ismertetőjegye, hogy egyedi módon vonják be különleges, hátrányos helyzetű vagy fogyatékkal élő embertársainkat a munkafolyamatba, velük közösen gondolkodva hoznak létre olyan termékeket, amelyek mindannyiunk számára értéket képviselnek. A kiállítás védnökei - Balla Eszter színművész és Martinkó József építészeti szakíró, az Octogon Magazin főszerkesztője – kerekasztal-beszélgetésen vitatják meg, hol tart jelenleg a befogadó design Magyarországon.

Akik lemaradtak a 8. Budapesti Építészeti Filmnapokról, a fesztivál legjobb filmjeit a Kortárs Építészeti Központ mozitermében nézhetik meg, miközben egy üveg a C10-et, a világ első, kézműves építészeti sörét kortyolgatják. 

A Nyitva! Fesztivál tesztidőszaka a Design+ kiállításon folytatódik. A kezdeményezés keretében bemutatkozó design és iparművész vállalkozók most átköltöznek a MAXCity Lakberendezési Áruházba, hogy tovább építsék kapcsolatukat a vásárlókkal. 

A vállalkozó kedvűek izgalmas workshopokon élhetik ki kreativitásukat: többek között ékszert készíthetnek betonból, jegyzetfüzetet gyárthatnak a Cellux csoport programján, mindent megtudhatnak a lakás-illatosításról a Scent Poetry segítségével, és ínycsiklandó design süteményeket készíthetnek az ÉdességlaborralHa ez nem lenne elég, megcsodálhatják egy igazán különleges autómárka, a Mercedes-Benz pop-up store-ját, a brand legújabb modelljeivel, emellett enteriőr verseny, szakmai előadások, lakberendezési tanácsadás és csocsóbajnokság, továbbá a parkolóban ízes gasztronómiai programok is várják a Design+ látogatóit. Még arra is fény derül, ki nyeri a Séf a Rácson grillverseny döntőjét! Izgalmas hétvége lesz, a belépés pedig ingyenes.

forrás: sajtóközlemény

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Fény, fénytörések, optikai hatások

Fény, fénytörések, optikai hatások

Borkovics Péter üvegművész és Bullás József festőművész kiállítása Veszprémben.

Újranyit az elektronikus zene kiállítás a londoni Design Múzeumban

Újranyit az elektronikus zene kiállítás a londoni Design Múzeumban

A zene, a design és az innováció összefüggéseit vizsgáló kiállítást a koronavírus akasztotta meg.

A függetlenség építészete

A függetlenség építészete

Rosta S. Csaba személyes vallomása a pályájáról a július 1-én megnyíló RAS 30 kiállítás alkalmából.

Hirdetés