Hirdetés

A belsőépítészet és tervezés nézőpontjait hozzák párbeszédbe a galériák, művészeti intézmények és gyűjtők szempontjaival.

Egy műalkotás élete címmel indít új sorozatot a belsőépítész este’r partners, amelyben arra vállalkoznak, hogy a belsőépítészet és tervezés nézőpontjait hozzák párbeszédbe a galériák, művészeti intézmények és gyűjtők szempontjaival. A sorozat első beszélgetésében Radnóczy Eszter, a szentendrei este’r partners belsőépítész-iroda tulajdonosa és vezető tervezője mesélt a műtárgyakhoz való kötődéséről, funkció és esztétika találkozásáról és azt is elárulja, hogy ki lesz a beszélgetőtársa a sorozat következő részében.
Radnóczy Eszter

Radnóczy Eszter művészetekhez való viszonyulása gyermekkorára vezethető vissza, nagymamájával hetente járta a város múzeumait és műtermeit. A szenvedély aztán később sem múlt el, a hétköznapjait is műtárgyak, veszik körül, irodájuk egyben egy kiállítás otthona is. A tárlat családi örökség: Eszter férjének nagyapja,

Apáti Abkarovics Béla szentendrei festőművész hagyatékát, életművét őrzi. A képek kora és technikai kivitelezése sokszínű, ez nagyon inspiráló.

A műtárgy és az enteriőr viszonyáról a tervező elmondta, ha nem muzeális térről van szó, akkor az adott tér diktál. Ezt öltöztetik fel belsőépítészettel, amely nemcsak a funkcionális tárgyak működőképes elhelyezését foglalja magába, hanem a műtárgyak méltó és találó elhelyezését is.

A belsőépítészet nemcsak „felöltöztetés”, hanem „levetkőztetés” is: fontos lehet a tér megtisztítása is, attól függően, mit szeretnének kiemelni az adott helyiségben.

A Szervita téri Emerald Residence apartmanház és boutique hotel enteriőrterveit az este’r partners készítette
Eszter belsőépítészeti munkáit alapvetően nem a műtárgy határozza meg, néhány esetben viszont kiemelt (eszmei) értékű műtárgy irányítja a tervezést, ami szintén egy szép és izgalmas folyamat. Többször terveztek olyan személyes tereket, ahol a műtárgy és annak élménye volt a fő szempont.

Az Egy műalkotás élete sorozat szakmai, magán és gyűjtői szempontokból lesz különösen érdekes. A különböző nézőpontok összjátéka kialakíthat értékes meglátásokat, hogyan hozza ki egy műtárgy elhelyezése annak valós értékét, hatását és szerepét. A sorozat első vendége Molnár Ani, a Molnár Ani Galéria vezetője lesz.

Forrás: este’r partners
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A 27 nm-es földszinti lakás, amiben van Valami tűz
  • 2020-05-05 09:00
  • Deco

A 27 nm-es földszinti lakás, amiben van Valami tűz

Több megoldást is érdemes figyelni a Daruka Gergely-tervezte lakásban.

Kiosztották az Év Irodája díjakat

Kiosztották az Év Irodája díjakat

Az eseményt online tartották meg a szervezők.

Eredeti pompa és újraértelmezett részek: a Markó utcai trafóház felújítása

Eredeti pompa és újraértelmezett részek: a Markó utcai trafóház felújítása

A homlokzat régi pompájában, a földszint újraértelmezve, a felső szint pedig a régi minőségében ragyog.

Hirdetés