Clarissa Pinkola Estés amerikai író és jungi pszichoanalitikus úgy fogalmaz, a hazatérés „holografikus”. Az otthon képe bármiben megjelenhet: a rezdülő falevélben, a ropogó tűzben, egy csésze forró kávéban, különböző természeti képekben. Otthon az, ha saját ritmusunkban tudjuk megélni „évszakainkat”. Ezt a témát járja körül Hu-Yang Kamilla kreatív workshopján a TELEP galériában január 29-én 14 órától.

 

A Kisképzőben, majd a Glasgow School of Art-on végzett grafikusHu-Yang Kamilla aktuális workshopjának témája a belső ritmusokhoz való hazatérés, különböző művészetterápiás módszereken keresztül való megközelítéssel. Az alkotáson keresztül invitál arra, hogy egy közös körben eltöltött délután folyamán nézzünk rá ezekre az „otthon” képekre.

ProgramtervA hangolódást különböző szenzoros játékok, képek, szépirodalmi szövegrészletek elemzése és kreatív írás fogja segíteni, az alkotáshoz elmélyültebb tudatállapot előidézése érdekében. Lehetőség van személyes témaválasztással saját kép készítésére színes ceruzarajz vagy aquarell technikával, amit paszpartuzva kitehetsz otthonodban.

Jelentkezni a kamilla.images@gmail.com email címen lehet, egy rövid bemutatkozó levéllel.
 


További részletek az esemény Facebook-oldalán.
Fejléckép: Rácmolnár Milán

 

A Kamillával készült korábbi, „Csak a változás örök” című interjúnk erre a linkre kattintva olvasható.

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Csak a változás örök

Csak a változás örök

Hu-Yang Kamillával a képalkotáson keresztül a világhoz való kapcsolódásról, az ürességben rejlő teremtés lehetőségéről és a világgal békés jelenlétről beszélgettünk.

Művészgyanta kódex laikusoknak is

Művészgyanta kódex laikusoknak is

A járványhelyzetben sokan újra elővették a kézműves kreativitásukat, de azok is kipróbálták az újdonságokat, akik csak le akarták kötni magukat. Abonyi Alma képzőművész számára a különböző műgyanták már egyetemi évei alatt az alkotásai meghatározó alapanyagaivá váltak. Bevezetés a művészgyanták világába című könyve a kezdők és a már rutinosabbak számára is tartogathat új információkat, hasznos trükköket és tanácsokat a különleges anyaggal és technikával kapcsolatban.

Építészet, design és művészet együtt a Füvészkertben

Építészet, design és művészet együtt a Füvészkertben

On the Move – tematikus beszélgetések a Design-Institute szervezésében november 8-11 között.

Hirdetés