Hirdetés

Igaz, valószínűleg csak az új színes iMac-ek kedvéért és némileg módosított színekkel.

Az Apple április 20-án bemutatta idei újdonságait, köztük a kisebb és keskenyebb iMac asztali gépet, ami hét különböző színű házat kapott. De nemcsak ez az eszköz kapott új színt: a reklámjában megjelenő logó is visszakanyarodott az 1977-es szivárványszínű változathoz – igaz, némileg módosított színekkel.  

Az Apple 1977-es szivárványszínű logója (balra) és a 2021-es (jobbra)

Az Apple idei újdonságai között a „legszínesebb” egyértelműen az új iMac asztali gépek kisebb és keskenyebb modellje, ami hét választható színű házat kapott. A mindössze 11,5 mm-es modell rendkívüli designját az M1, a Mac történetének első rendszerchipje tette lehetővé. (Az M1 egyetlen chipben egyesíti a processzort, a grafikus egységet, a memóriát és még sok mást, így jóval hatékonyabb lehet a korábbi generációknál.) Az eszköz 24 hüvelykes 4.5K-s retina kijelzőjén minden élesen és bámulatos részletességgel jelenik meg. A széles, P3 színtartomány egymilliárdnál is több színnel kelti életre a képet, a színek pedig 500 nites fényerővel tündökölnek. Az új modell mágneses csatlakozóval és színben passzoló szövött borítású kábellel érkezik, emellett „stúdióminőségű” mikrofont és hat hangszórós audiorendszert is kapott.

Ám nemcsak az iMac-ek lettek színesek, de az új Apple hirdetésekben megjelenő lógó is, ami első ránézésre megegyezik az 1977-es verzióval, azonban, mint azt sokan észrevették, színei – amelyek sötétebbnek és kevésbé élénknek tűnnek – nem azonosak az eredetivel. (A világ egyik legismertebb logóját Rob Janoff grafikus tervezte, és a márka legeleső személyi számítógépén, az Apple II.-n jelent meg.) Mivel a színek pontosan megegyezzenek az új iMac színeivel, így a logó valószínűleg csak az új iMac piaci megjelenését segíti, és nem feltétlenül jelenti azt, hogy az Apple-nek komolyabb tervei lennének vele. 
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

2030-ra kabonsemleges lesz az Apple

2030-ra kabonsemleges lesz az Apple

A többi technológiai óriásnál is nagyok a vállalások.

A héten végleg kizöldült az Alma

A héten végleg kizöldült az Alma

Az amerikai tech-óriás, az Apple immár csak tiszta energiát használ.

Magyar acél sólyom ékíti az atlantai stadiont

Magyar acél sólyom ékíti az atlantai stadiont

A világ legnézettebb eseményén, a Super Bowlon mutatkozik be a világ előtt Szőke Gábor Miklós hatalmas acél sólyom szobra.

Hirdetés