Hirdetés

Alkosd újra a világod!

Országos pályázatot hirdet a LEGO Hungária Kft. és a MOME.

Hirdetés

Különleges pályázatot hirdet a LEGO és a MOME, ugyanis a kreatív megmérettetésre – amelynek keretében résztvevőknek egy maximum 1x1 méteres, síkban épített mozaik képet kell a megálmodni – rendhagyó módon nem gyerekek, hanem felnőttek jelentkezését várják a szervezők.

A LEGO Hungária Kft. és a Moholy Nagy Művészeti Egyetem 2020 decemberében jelentette be hosszú távú együttműködését, melynek célja a design és a LEGO játékrendszer összekapcsolásával színes és korlátlanul kreatív ötletek, projektek megvalósítása. A tavaly év végen a MOME hallgatói és munkatársai számára meghirdetett TALENT AWARDS 2020/21 most egy országos felhívással is bővül, melyre Magyarországon élő 18 év feletti felnőttek jelentkezhetnek, hogy próbára tegyék magukat a mozaik technika világában.

A pályázók feladata, hogy a LEGO Csoport Rebuild the World szlogenjével összhangban saját szemszögükből újragondolják, átépítsék a világukat – illetve annak egy őket foglalkoztató szeletét. Mindezt síkban épített mozaik formában kell megvalósítani, az alkotás mérete pedig maximum 1x1 méter lehet. 

„Megtiszteltetés számunkra, hogy olyan nagy múltú és a kreatív szakmában meghatározó intézménnyel működhetünk együtt a pályázat kapcsán, mint a Moholy Nagy Művészeti Egyetem – mondta Sipos Judit, a LEGO Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. – Ez az első olyan projektünk hazánkban, amellyel Magyarország 18 év feletti kreatív gondolkodóit szeretnénk megszólítani – és ehhez a MOME kiváló partner.

A felnőttek körében világszerte és hazánkban is egyre népszerűbb a LEGO építés, amely a kreatív kikapcsolódás eszközével segíti a stresszoldást és a feltöltődést. Ezzel a pályázattal ezt az élményt szeretnénk megosztani minél szélesebb körben.”

A rendhagyó pályázatra 2021. február 28-ig lehet jelentkezni, a pályaművekről készült fotókat pedig 2021. március 16-ig várják a szervezők. 

„A MOME örömmel vág bele e közös pályázatba, hiszen alapvető feladataink közé tartozik, hogy a kor kihívásait, a bennünket érő impulzusokat megértsük, és innovatív megoldásokat keressünk azokra. Hivatásunk, hogy a világot érthetőbbé, élhetőbb tegyük, a fejlődést előmozdítsuk, s egyben alkalmazhatóvá tegyük a minket körülvevő társadalom számára. Innovatív, kreatív, kísérletező, kíváncsi, a határterületek izgalmas lehetőségeit kutató megoldásokra, eredményekre és mindezek láthatóságára törekszünk. Ebben kiváló partner a LEGO Hungária Kft., és ez a rendhagyó pályázat is, hiszen a világ is rendhagyó, melyben mozognunk és teljesítenünk kell” – mondta Barcza Dániel, a MOME stratégiai és kutatási rektorhelyettese.

A legjobb 10 munka automatikusan bekerül a TALENT AWARDS 2020/21-es kiállításának repertoárjába, a 10 versenyző közül a legjobb 3 további értékes nyereményekre számíthat. A nyertes közreműködhet a MOME berkein belül zajló pályázat fődíjának - egy többméteres LEGO mozaik falnak - a megépítésében!

További információ a pályázattal, illetve a jelentkezéssel kapcsolatban a MOME weboldalán és a LEGOHungary Facebook oldalon található.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Jövőbiztos ételtárolót tervezett a MOME hallgatója

Jövőbiztos ételtárolót tervezett a MOME hallgatója

Nincs többé egy kijelölt hely az étkezésnek, mondja Kispál Márton. 

Növényrajongóknak tervezett bútorkollekciót egy fiatal designer

Növényrajongóknak tervezett bútorkollekciót egy fiatal designer

Leaf me alone címmel fut Czikkely Anna munkája.

Hirdetés