Hirdetés

Az idei év top 5 designjának egyike: a Blum&Wolf tervezte Acoustic Ply kollekció. Irodai terek belsőépítészei különösen figyeljenek!

Ugyan még az év közepén járunk, de érzésem szerint már most megvan az idei év top 5 designjának egyike: a Blum&Wolf tervezte Acoustic Ply kollekció. Irodai terek belsőépítészei különösen figyeljenek!

Az idei Madinhungary + MeeD tárlaton a magyar tervezői munkák között szerepelt Albert Virág és Pongrácz Farkas, vagyis a Blum&Wolf márka alapító-tervezőinek Acoustic Ply nevű, függesztékeket és fali paneleket tartalmazó új sorozata. Az Acoustic Ply termékcsalád lényegében egy folyamatosan bővülő, formálódó lámpasorozat része, ami a 2010-ben a Plümóval vette kezdetét. Az ellentétes hajtásokból és egyetlen csomópontból álló, újrahasznosított műanyaglapból készült Plümó esztétikájában, technikájában, redukált anyaghasználatával megalapozta a későbbi darabok jellegét. Először a Plümó sorozat gazdagodott újabb formákkal és anyagokkal, majd bekapcsolódott a furnérlemezből készült Möbio. Hozzájuk társult most az Acoustic Ply.

 

Első pillantásra a korábbi Blum&Wolf lámpák folding technikáját tökéletesítő Acoustic Ply függesztékek elképesztően szép, lágy formájú használati tárgyak. Ámde nem csak esztétikai okai vannak annak, hogy Blum&Wolf filcet és rétegelt lemezt használnak a lámpák (mindegyik egyedi darab) létrehozásához: lényegében mondhatjuk, hogy akusztikai lámpatestekkel van dolgunk, amik a nagyobb terekben, például irodaterekben jelentősen javítják a tér akusztikáját. Ez a termékcsalád a Blum&Wolf tárgytervezési gyakorlatában elmozdulást is jelent a lámpatervezés területéről, mert az alkotók a függesztékek csoportját kiegészítették plasztikus, szabadon bővíthető fapanelekkel is. 

És még valami. A lámpák, fapanelek felületén látható gomb miatt ezek a darabok nem csak a funkcióban jelentenek „határátlépést” (világítótestek, hangterelést segítő tárgyak és szoborszerű megjelenésükkel dísztárgyak is egyúttal), hanem ezzel a szellemes gesztussal a divat világához is kapcsolódnak kicsit, hiszen „begombolkoznak”.  

Szöveg: Molnár Szilvia
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Hordozható hangulatvilágítás

Hordozható hangulatvilágítás

Designlámpa-válogatás a Be Light!-tól.

Dinamikus absztrakció és fém-üveg kompozíció

Dinamikus absztrakció és fém-üveg kompozíció

Designlámpa-válogatás a Be Light!-tól.

Világító felhők, nosztalgia és időtlenség

Világító felhők, nosztalgia és időtlenség

Júliusi designlámpa best of a Be Light!-tól.

Hirdetés