Innovatív magyar bútorcsalád debütált a Milánói Design Héten a Budapest Select égisze alatt

A MOON a világ első alumíniumhabból készült bútorcsaládja, amely egészen újfajta tervezői szemléletet hirdet a high-end design és a fenntarthatóság keresztmetszetében. Nemcsak maguk a tárgyak, hanem a mögöttük álló piactér is formabontó koncepciót, egyfajta designparadigmát képvisel. 

 


A Kiss Bence Ádám által megálmodott, majd a Red Dot-díjas formatervező, Koczka Kristóf  terveiből megvalósuló MOON bútorcsalád a DBE.FURNITURE online piactér gondozásában jött létre, akik egy teljesen új paradigmát szeretnének bevezetni a tervezésbe és bútorgyártásba. A DBE (ami a Designs by Earthlings rövidítése, azaz Designtárgyak földlakóktól – a szerk.) alapítói szeretnék megváltoztatni azt, ahogy a negyedik ipari forradalom embere tervezi, gyártja, értékesíti és vásárolja a designtermékeit.

 

 

A DBE alapítói ezért egy szigorú, de flexibilisen értelmezhető kritériumrendszert állítottak fel, így a piactéren szereplő összes tárgynak — beleértve a Milánói Design Héten debütáló MOON bútorcsaládot is— funkcionálisnak, innovatívnak, fenntarthatónak és szerethetőnek kell lenniük. 

A MOON termékcsalád teljesen megfelel ezeknek az elvárásoknak: mind méretében, mind színeiben magas szinten személyre szabható, lokálisan gyártható ás fenntartható anyagokból készül. A bútorok mindegyike elegáns és részletgazdag, megjelenésében pedig egyesül az art nouveau kecsessége és az organikus minimalizmus, amit a tervezők empire nuovónak kereszteltek el. 

 


Minden, a DBE-n található bútor magas szinten személyre szabható; miután a megrendelő kiválasztja a neki tetsző formát, méretet és színt, a bútorok kivitelezése a megrendelés helyszínéhez legközelebb eső ponton történik. A lokális gyártás amellett, hogy nagy mértékben csökkenti a bútorok szállítása során keletkező szén-dioxid-kibocsájtást, támogatja a helyi KKV-kat is.

„Hosszútávú célunk, hogy megváltoztassuk azt, ahogy a 21. század embere a designra tekint, legyen az formatervezés, gyártás vagy épp disztribúció. A Designs by Earthlings-szel egy olyan platform létrehozása a célunk, amely túlmutat a hagyományos online piacterek működési elvén. Azzal, hogy új szempontrendszereket vezetünk be a tervezői szemléletbe, szeretnénk egy kiterjedt közösségi hálózatot létrehozni a designszektor szereplőinek, akik ugyanabban hisznek, amiben mi is: lassan, de biztosan, tárgyanként jobb hellyé tehetjük a világot” – mondta el Kiss Bence Ádám, a DBE.FURNITURE alapítója.

 

DBE | Web | Facebook | Instagram

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A csend az új luxus

A csend az új luxus

Helyszíni eladások, nemzetközi megrendelések: kiemelkedően szerepeltek a magyar designmárkák a párizsi Maison&Objet designvásáron.

Óriási sikert arattak a formatervezők a London Design Fair-en

Óriási sikert arattak a formatervezők a London Design Fair-en

Az installáció megalkotásakor szempont volt a kis ökológiai lábnyom.

Exkluzív világítást kapott a YAMA Étterem (X)

Exkluzív világítást kapott a YAMA Étterem (X)

Az étteremként és bárként is funkcionáló gasztroközpontnak méltó, egyedi világítást tervezett a BE LIGHT! csapata.

Hirdetés