A 2015-ben Oscar-díjra jelölt rajzfilm május 7-től látható a mozikban.

Ismét országos moziforgalmazásba kerül az ír Tomm Moore varázslatos családi animációja. A 2015-ben Oscar-díjra jelölt rajzfilm május 7-től látható a mozikban, elsőként a gyenesdiási Cseppek a tengerbe(n) animációs minifesztiválon!
 


A tenger dala csodálatos mese Benről és kishúgáról, Saoirse-ról, aki képes átváltozni fókává, mert ő az utolsó fókatündér. A két testvér kalandos útra indul egy ősi, varázslatos legenda nyomában, hogy kiszabadítsák a tündéreket és megóvják a szellemvilágot. A film a kelta népmesék világából merített inspirációt: a mitológiai fókatündérek a tengerben fókaként élnek, de a szárazföldön emberré válnak.
 
Kádár Annamária, a Mesepszichológia-könyvek szerzője a 2015-ös díszbemutatón így méltatta a filmet:

„Ennyire gyönyörű mesefilmet még soha nem láttam. Egyrészt a képi világa gyönyörű, és maga a mesei szál, a történet is nagyon szépen fel volt építve.”

„Ez a bizonyíték, hogy lehet a gyerekeknek úgy is filmet csinálni, hogy annak a vizualitása, a megjelenése nagyon magas szintű legyen. Minél több ilyet filmet kéne látni a gyerekeknek.” – mondta az eseményen Fülöp József, a MOME rektora.

Tomm Moore (Kells titka, Farkasok népe) rajzfilmjét 2015-ben Oscar-díjra jelölték a legjobb animáció kategóriában. A tenger dala zenéjét a Kíla együttessel közösen jegyző Bruno Coulais pedig César-jelölést kapott. Az ír-belga-francia-luxemburgi animációs családi mesefilmet a közönség és a kritikusok egyaránt lelkesen ünnepelték, a rendezőt egyenesen a japán animációs mester, Hayao Miyazaki utódjaként emlegetve. A film 2015-ben számos más díj mellett elnyerte az Európai Filmdíjat a Legjobb Animációs Film kategóriájában, valamint a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál Közönségdíját.
 

 

A tenger dalát 2015-ös magyarországi bemutatása óta itthon is szűnni nem akaró rajongás és érdeklődés övezi, ezért a film forgalmazója, a Szabolcs Cinema Kft. úgy döntött, 2022 májusától ismét elérhetővé teszi országos moziforgalmazásban!

 

 

A tenger dalát elsőként a gyenesdiási Cseppek a tengerbe(n) című animációs minifesztiválon lehet megnézni május 7-én. Az eseményen a vetítés után pódiumbeszélgetést tartanak, ahol Szávai Viktória filmszínésznő (Bronagh magyar hangja), Gyöngyösi Lilla filmkritikus, valamint Vig Zsombor animációs filmes lesznek a vendégek. A film ezt követően országosan elérhető lesz a mozikban!

 


Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Újra a mozikban A tenger dala

Újra a mozikban A tenger dala

A 2015-ben Oscar-díjra jelölt rajzfilm május 7-től látható a mozikban.

Az idő urai

Az idő urai

Brennbergbányai családi ház a Partizan Architecture tervezésében.

Plasztikus piramisok alatt

Plasztikus piramisok alatt

A Datong Művészeti Múzeum épülete a Foster + Partners irodától.

Hirdetés