Számos újdonságot bemutatott a koreai óriásvállalat a múlt heti milánói kiállításon.

A Samsung a milánói EuroCucina 2024 szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatta be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Rho Fiera Milano területén, 2024. április 16. és 21. között megrendezett esemény az egyik legrangosabb nemzetközi konyhakiállítás. A vállalat megmutatta, hogy az eszközök közötti csatlakoztathatóság – az új, beépíthető készülékek forradalmi funkcióival – miként változtathatja meg a felhasználók mindennapjait otthonukban.

„Izgatottan várjuk, hogy a két héttel ezelőtti Üdvözlünk a Bespoke AI korszakában (Welcome to BESPOKE AI) eseményünket követően az EuroCucina résztvevőinek is bemutathassuk újításainkat. Hiszünk abban, hogy a készülékek összekapcsolásával javíthatjuk a felhasználók életszínvonalát. Bízunk benne, hogy az új, beépíthető készülékek sokoldalú funkcióit hasznosnak találják majd, az EuroCucinán bemutatott kiállításunk pedig elnyeri a látogatók tetszését” – nyilatkozta Moohyung Lee, a Samsung digitális készülékek üzletág ügyfélélmény csoportjának vezetője.

A vállalat az EuroCucinán felállított bemutatóterében, két fő zónában – Bespoke AI és Premium Built-in Kitchen (Prémium Beépíthető Konyha) – várta a látogatókat. A Premium Kitchen (Prémium Konyha) területén új, beépíthető készülékeket ismerhettek meg az érdeklődök, amelyek az európai életstílusokhoz igazodó forradalmi funkciókat kínálnak.

Még több csatlakoztatási lehetőség

A Samsung standjának első állomása, a Bespoke AI zóna a bővített csatlakozási lehetőségeket szemléltette, a konyhán túl az otthon egészére kiterjedve. Ezek az intuitív funkciók egyszerűbbé tehetik a felhasználók mindennapi életvitelét azáltal, hogy minél kevesebb manuális beavatkozásra lesz szükség a háztartásban.

A felhasználók kényelmét szolgálja többek között a SmartThings 3D-s térképnézet funkció, amely a ház háromdimenziós látképét mutatja, és minden, a háztartásban csatlakoztatott Samsung készüléket megtalál. Olyan műveleteket egyszerűsít le, mint a csatlakoztatott eszközök kikapcsolása vagy az energiafelhasználásunk ellenőrzése.

A Bespoke AI zóna valódi élethelyzeteket jelenít meg, például a SmartThings a speciális Energy Away üzemmódban automatikusan kikapcsolja a kiválasztott készülékeket a lakók távollétében. A SmartThings Energy funkcióval pedig energiatakarékos megoldásokat kínál. Az Optimal Charging funkcióval (Optimális töltés) a robotporszívó legfeljebb 60%-ig töltődik a csúcsidőben, míg az Optimal Scheduling (Optimális tervezés) automatikusan, az energiafogyasztás szempontjából alacsonyabb költségű órákra ütemezi a mosogatógép ciklusát.

A Samsung az ökoszisztémához csatlakozást már az első lépésektől gördülékenyebbé teszi a Calm Onboarding (nyugodt belépés) révén. Egy adott Samsung-fiókkal kiválasztott és megvásárolt termék a beüzemelésekor felhasználói beavatkozás nélkül, automatikusan csatlakozik az ökoszisztémához. A csatlakoztatott élmény biztonságáért a Samsung Knox védelmi rendszere felel.

Beépített eszközök a változatos életstílusokhoz igazítva

A Samsung tovább erősítette pozícióját az európai piacon a bemutatott beépített modellekkel, köztük hűtőszekrényekkel, mosogatógépekkel, indukciós főzőlapokkal és sütőkkel, valamint az olyan továbbfejlesztett funkciók bevezetésével, mint például az AI Pro Cooking. A Premium Built-in Kitchen (Prémium Beépíthető Konyha) zónában a Samsung új készülékeket mutatott be, amelyek amellett, hogy a márka jelenlétét biztosítják a beépíthető eszközök piacán, mesterséges intelligenciával és továbbfejlesztett funkciókkal kínálnak nagyfokú rugalmasságot a beépíthető konyhák testre szabásakor.

A BRB6500D beépíthető széles alulfagyasztós hűtőszekrény az első széles modell a Samsung beépíthető hűtőszekrény-kínálatában. Wi-Fi-kompatibilitása révén a felhasználók a SmartThings AI Energia módjával csökkenthetik a hűtőszekrényekkel kapcsolatos energiafogyasztásukat. Nyomon követhetik havi villanyszámláikat, és megbecsülhetik azt. Amennyiben a számla meghaladja az előzetesen meghatározott fogyasztási értéket, az energiatakarékos üzemmód a kompresszor sebességének és a leolvasztási ciklusok megváltoztatásával segíthet a felhasználóknak az energiamegtakarításban. A Twin Cooling™ hűtőrendszer biztosítja, hogy az élelmiszerek hosszabb ideig maradjanak frissek azáltal, hogy a hűtőszekrény és a fagyasztó hőmérsékletét, valamint páratartalmát a különálló párologtatókkal, továbbá ventilátorokkal módosítja.

A Samsung új energiahatékony mosogatógépe a mosogatás terén kínál fejlett energiahatékonyságot. Az A energiacímkével ellátott mosogatógép WaterJet Clean™ rendszere szinte minden szögből intenzív tisztítást biztosít, hatékonyabb energiafelhasználással. A készülék az Extra csendes program használatakor mindössze 41 dB zajszinten működik, ráadásul a felhasználók – a SmartThings csatlakoztathatóság révén – a gyakorlatban is extra energiát takaríthatnak meg. A SmartThings AI Energia módja proaktívan figyeli az energiafogyasztást, és előre jelzi a mindenkori használatot.

A felhasználók bekapcsolhatják az energiatakarékos üzemmódot, ha úgy látják, a havi villanyszámla meghaladhatja a célértéket. A Pots & Pans (Edények és serpenyők) programmal ekkor a mosogatógép kevesebb energiát használhat, csökkentve a főmosás és a forró öblítés hőmérsékletét, és meghosszabbítva a ciklusidőt. Végül, a Kitchen Fit™ Sliding Door (tolóajtó) biztosítja, hogy a mosogatógép harmonikusan illeszkedjen a modern konyhákba. A csúszó zsanér nyitáskor megkönnyíti az ajtóburkolat felfelé csúszását, így az ajtó teljesen kinyitható anélkül, hogy az alatta lévő szegélylécet le kellene vágni.

A Samsung egy dizájnkiállítást is rendezett Milánóban, amely művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját. A kiállítás a nagy múltú milánói Leonardo da Vinci Nemzeti Tudományos és Technológiai Múzeumban található Le Cavallerizze-ben volt megtekinthető. A Samsung vállalati dizájnközpontjának „Newfound Equilibrium” (Új Egyensúly) kiállítása a vállalat felhasználóközpontú tervezési filozófiáját mutatta be.

„A formatervezésnél minden esetben szükséges figyelembe venni az élményt, a felhasználói tapasztalást; a Samsung ezt a tervezési alapelvet követi. Emberközpontú tervezési filozófiánkkal olyan jövőt szeretnék teremteni, amelyben céltudatos újításaink harmonizálnak a felhasználók életvitelével” – mondta TM Roh, a Samsung vállalati dizájnközpontjának elnöke és vezetője.

Öt tér kelti életre a Lényeges Forradalmi Harmonikus dizájnfilozófiát

A Samsung „Newfound Equilibrium” (Új Egyensúly) kiállítása egy, az emberek és a technológia közötti egyensúlyt is magában foglaló, szebb jövőt vizionáló elképzelést és törekvést mutatott be a 2024-es Milánói Design Héten. Az igazán hatásos bemutatás érdekében olyan multimédiás alkotás is látható volt, amely a résztvevők érzékszerveit is – kiváltképp a látást, a hallást és a szaglást – felébresztette. 

A magával ragadó élményt kínáló, több érzékszervre ható installáció öt téren kalauzolta végig a látogatókat, amelyek a fény, a hang és digitális interakciók átgondolt kombinációjaként jelenítetették meg a Samsung „Essential∙Innovative∙Harmonious” (Lényeges∙Forradalmi∙Harmonikus) tervezési filozófiáját. A látogatókat az öt tér – „Essence” (Lényeg), „Innovation” (Innováció), „Harmony” (Harmónia), „Infinite Dream” (Végtelen álom), „New Dawning” (Új hajnal) – kijelzők, érzékelők és fény segítségével szólította meg. Ahogy az adott tér képernyőihez közeledtek, az áttetsző elemek különleges formákká és textúrákká alakulnak át. Az ablakok mögötti formák pedig az érdeklődők felé közeledő hatást keltenek, akik így jobban elmerülhetnek a közelgő végtelen jövő álmában. 

Forrás: Samsung
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy szó, mint „100” – BOCCI

Egy szó, mint „100” – BOCCI

A BOCCI „100” névre keresztelt, fújt-üveg függesztékje 2021-ben debütált a Milánói Design Héten.

OPPO X Kengo Kuma – építészet és zene együttállása

OPPO X Kengo Kuma – építészet és zene együttállása

A közös projekt a Milánói Design Héten mutatkozott be.

Anna Daubner ruhadarabokkal az ökológiai sokszínűségért

Anna Daubner ruhadarabokkal az ökológiai sokszínűségért

A budapesti divattervező Samsunggal közös kollekciója.

Hirdetés