A DUBAJI DIZÁJNHÉTEN MUTATKOZOTT BE A LAOKOON DESIGN ÚJ KOLLEKCIÓJA.

Idén október 25-28. között rendezték meg a dubaji dizájnnegyedben a Downtown Design nevű szakmai kiállítást, amely az egész közel-keleti térség, s különösen az öböl-menti államok legfontosabb lakberendezési seregszemléje. A LAOKOON DESIGN új kollekciójának nemzetközi debütálási helyszíne azért is volt különösen találó és szimbolikus, hiszen a prémium magyar lámpa- és falburkolatgyártó 2017-es tavasz-nyári modelljeit épp az Ezeregyéjszaka meséi ihlették. 

Az eseményen – amelynek fővédnöke Őfensége Latifa bint Mohammed bin Rashid al Maktoum hercegnő, a jelenlegi dubaji emír lánya, valamint a Dubaji Kulturális és Művészeti Hivatal igazgató-helyettese volt – a LAOKOON DESIGN olyan Magyarországon is népszerű, prémium lakberendezési világmárkák társaságában vehetett részt hivatalos kiállítóként, mint a Minotti, a Rolf Benz, a Fendi Casa vagy a Swarovski Home. 

Az új kollekció természetesen szervesen kapcsolódik mind technológiai kivitelezésében, mind formai konstrukcióiban, mind anyagszerűségében a korábbi darabokhoz, azzal a különbséggel, hogy a teljesen új falburkolat termékcsoportnak hála a márka immár komplex dekorációs megoldásokat nyújt az egyéni vásárlóknak és a vendéglátóipari szegmens megrendelőinek is. „A Downtown Design közönsége remekül ráérzett, melyeket gondoltuk a kollekció kulcsdarabjainak Csizmadia Zsolt formatervező kollégámmal együtt, a medúzák mozgását imitáló Medusa-család abszolút kedvenc volt a dizájnérzékeny fiatal felnőttek között, míg a szivárvány színeiben tündöklő Drop-modellek még a legkisebbek fejét is elcsavarták” – avat be a kiállításon szerzett tapasztalatokba Szentirmai-Joly Zsuzsanna kreatív igazgató.

Az utóbbi fél évben lefejlesztett falburkolatcsalád is lelkes fogadtatásra talált, köszönhetően látványos textúráinak és könnyű felragaszthatóságának. A metál- illetve földszínű árnyalatokban játszó kollekció otthonos hangulatot teremt minden enteriőrben, minimalistától az eklektikusig. „Nagy megtiszteltetésnek vettük, hogy Őfensége Latifa hercegnő személyesen is meglátogatta a standunkat, s kifejezte tetszését az új termékcsoportot illetően, amelyben azt gondoljuk, maximálisan visszaköszön az elegáns arab otthonokat jellemző kényelem és puhaság, amelyek a kollekció legfőbb hívószavai voltak” – teszi hozzá Boglutz Alexandra értékesítési vezető.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Újranyit az elektronikus zene kiállítás a londoni Design Múzeumban

Újranyit az elektronikus zene kiállítás a londoni Design Múzeumban

A zene, a design és az innováció összefüggéseit vizsgáló kiállítást a koronavírus akasztotta meg.

A függetlenség építészete

A függetlenség építészete

Rosta S. Csaba személyes vallomása a pályájáról a július 1-én megnyíló RAS 30 kiállítás alkalmából.

Lehet-e egy múzeumi kiállítás virtuálisan ugyanolyan jó, mint élőben?

Lehet-e egy múzeumi kiállítás virtuálisan ugyanolyan jó, mint élőben?

A Szentendrei Skanzen digitális kiállítása kapcsán Vereczkei Döme gyártásvezető mesélt a tapasztalatairól.

Hirdetés