Uli Kirchler fából farag városokat, melyek úgy működnek, mint egy teleszkóp.

Nem számítógépes animáció, de nem is szemfényvesztés: a portlandi Uli Kircher egy egész várost farag ki, majd bújtat el fadarabokban. A többszintes szobrokat a távcső működési mechanizmusa alapján mozgatja, így rejti el, vagy éppen hívja életre alkotását. Ajándéknak sem utolsó!

Az egyébként olasz származású művész összecsukható szobrai texturált és tarka színű fadarabokból készülnek, ha kedvet kaptatok hozzá, meg is vásárolhatjátok, csak írjatok egy mailt a Kircher Instagram oldalán található email címre. Az alkotásaihoz a fa törzsén képződő gumókat használja, így az egyediség garantált, mindegyik gumónak másmilyen formája van. Fűrésszel alakítja ki a szobrokat, amelyek ezáltal könnyen egymásba csúsztathatóak, akár egy teleszkóp.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Maple burl and it’s beautiful natural edge...and a new shirt my lovely daughter bought me..haha #castleforsale #instanthappiness #popupart #blowmymind

Uli Kirchler (@ulikirchler) által megosztott bejegyzés,

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A very cute little girl stepped in to my booth last weekend. I asked her: why do you think I show you this piece of wood? “You’re going to set it on fire! “ she replied. I didn’t, but did surprise her‼️#portlandsaturdaymarket #unexpected #surprise #popup

Uli Kirchler (@ulikirchler) által megosztott bejegyzés,

 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Magyarok terveztek emlékművet Lisszabonban

Magyarok terveztek emlékművet Lisszabonban

Kovács Gábor és Nyul Dávid emlékműve az 1755-ös földrengésről emlékezik meg, mely során a város nagy része megsemmisült.

Ívek, élek, tükrök: új szobor a Corvin Sétányon

Ívek, élek, tükrök: új szobor a Corvin Sétányon

Mikus Áron Triptichon című szobra díszíti majd nyártól a Corvin Technology Park irodakomplexum udvarát.

Magyar acél sólyom ékíti az atlantai stadiont

Magyar acél sólyom ékíti az atlantai stadiont

A világ legnézettebb eseményén, a Super Bowlon mutatkozik be a világ előtt Szőke Gábor Miklós hatalmas acél sólyom szobra.

Hirdetés