Hirdetés

Idegnyugtató felhőjáték a gőz – de mi lesz a mosott ruhákkal?

Bolondos optikai illúziókként teregeti ki a mosott ruhát az Oroszországban született, de Londonban élő vizuális művész, Helga Stentzeln. A vidéki tájban száradó ruhák egy tanya állatait idézik, de a fotózás mellett videókkal, illusztrációkkal és stop motion animációkkal foglalkozó művésznő képei nem mindig ilyen ártatlanok.

Ha Smooothie-t, a tehenet nézzük vagy Pegazust, a lovat, alighanem elmosolyodunk Helga Stentzeln modernkori szürrealizmusán. A dzsekiből, pólóból, konyharuhából álló kompozícióban még a csipeszeknek is komoly szerepük van a jószágok megformálásában – ezekből van a tehén füle, a ló sörénye.

Stentzel persze nemcsak teregetéssel foglalkozik, grafikusként a reklámiparban kezdett dolgozni, ahol kitanulta a branding, a marketing és a stratégiai gondolkodás alapjait, majd saját Insta-oldalt és blogot indított, ahol vásárolni is lehet tőle. Nem mosott holmit: képeket árul, sokszor antropomorf kompozíciókat – egy ízben például zoknikból rakott ki egy emberi arcot, „He Socks” címmel.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A háztartási szürreál új fejezete

A háztartási szürreál új fejezete

Idegnyugtató felhőjáték a gőz – de mi lesz a mosott ruhákkal?

Hittan haladóknak

Hittan haladóknak

Az építészeti felújítással a waterlooi templom spirituális légköre is újjáéledt.

Hirdetés