A Mizo Art Coffee termékek díjnyertes dobozgrafikáit tervező Dió Stúdió elárulta a siker titkát.

Öt hazai terv is szerepelt az idei Red Dot díjazottak listáján, köztük a népszerű, hazai tejipari márka, a Mizo kávéitalainak egyedülálló csomagolása. A Mizo Art Coffee termékek díjnyertes dobozgrafikáit a Dió Stúdió tervezte, melyekhez a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria által válogatott festmények képeit használták fel.

A Red Dot Design Award a designer szakma egyik legtekintélyesebb elismerése, melyre minden évben több ezer pályázat érkezik. A Mizo Coffee Selection festményekbe burkolt kávésdobozainak terve a csomagolás kategóriában (Package Design) nyerte el a rangos díjat.

Schönberger Armand: Kávéházi jelenet

A rendkívüli magyar siker mögött igazi csapatmunka húzódik meg. A Mizo, valamint a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria a Dió Stúdió szervezésében talált különleges módot arra, hogy eljuttassa az emberekhez a művészet élményét a kávézáson keresztül. Ehhez közvetítőként a Mizo Coffee Selection termékcsalád limitált szériás Art Coffee kollekciója szolgált, mely 2020 őszén került a boltokba, ráadásként lehetőséget adva így a fogyasztóknak arra, hogy a koronavírus-járvány miatt bezárt múzeumok falain kívül is találkozhassanak a művészettel.

A tíz különböző Mizo kávéspecialitás papírdobozaira egy-egy jól ismert vagy épp kevésbé ismert festmény képe került egy-egy rövid leírással, amely bemutatta a műdarabot és azt, hogy melyik múzeumban tekinthető meg az eredetiben. A kávézás és a művészet egyedi párosításának látványvilágát a Dió Stúdió – mely ezzel már a második Red Dot díját nyerte el – alkotói jelenítették meg rendhagyó kivitelezésű csomagolásterveiken.

A 30 festményt – többek között Szinyei, Csontváry, Munkácsy és Gauguin festményeit – bemutató sorozat azonban nemcsak a designer szakmában, hanem a fogyasztók körében is nagy sikert aratott. A pozitív vásárlói visszajelzések és a Red Dot díj tükrében mondhatjuk, hogy a projekt elérte célját, és sikerrel népszerűsítette a festészet művészetét itthon – mindezt nem is egy akármilyen, a pandémia uralta időszakban.

A nyertes munkák bekerülnek a 2021/2022-es Nemzetközi Kommunikációs Design Évkönyvbe is. A Dió Stúdió korábbi díjnyertes munkája hasonló ihletésű volt: akkor az Iparművészeti Múzeum borait öltöztették fel híres magyar festők műveibe, amiért 2014-ben kaptak Red Dot díjat.

A nagyobb képekért kattints a galériára!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Rangos díjat kapott a Hillside Offices-beli egészségügyi központ

Rangos díjat kapott a Hillside Offices-beli egészségügyi központ

A Wáberer Medical Center a BigSEE Interior Design Award tulajdonosa lett.

Négy különleges hallgatói világításterv, amiből működő modellek lesznek

Négy különleges hallgatói világításterv, amiből működő modellek lesznek

Megvannak a MOME x BE LIGHT! kurzushetére érkezett pályázatok továbbjutói.

Erdőinstalláció London szívében

Erdőinstalláció London szívében

Erdővé változik a London Design Biennale helyszínének udvara.

Hirdetés