Hirdetés

Interaktív könyvespolc Japánból.

Keigo Kobayashit egy japán kreatív alkotóbázis kérte fel, hogy önmagán túlmutató könyvespolcot tervezzen. A „curiosity go round” nevű bútor pontosan azt tudja, amit ígér: a kíváncsiságunkra alapozva orrunknál fogva vezet minket körbe-körbe a könyvek birodalmában.
 Creative Project Base olyan bútor tervezésére kérte fel Keigo Kobayashit, amely körbejárható, és arra ösztönzi a használót, hogy új és új felfedezéseket tegyen, miközben másokkal is kapcsolatba léphet, ha akar. A már forgalomba került darab tároló, pad, polc asztal egyszerre, de legfőképp arra jó, hogy izgalmat és kíváncsiságot keltsen tartalma iránt. 

A kreatív aktivitást ösztönző polcon körülbelül 2500 könyv fér el, helyenként kiszélesedő felületein helyet foglalhatunk böngészés közben egy kis lapozgatás erejéig, ha pedig hosszasabban szeretnénk tanulmányozni valamit, arra is kínál asztalfelületet. 

„Olyan polcot szerettem volna, ahol elfér az összes könyvem, és még a kreativitásomat is kiélhetem" – vallja a tervező, Keigo Kobayashi

A „curiosity go round bútorban valójában az internetes böngészők mechanizmusa ölt testet fából. Manapság a munkastílus drámaian megváltozott, akár a távmunkára, akár az online oktatásra gondolunk. Az ötlet mindennél fontosabb. Ez a bútor a kíváncsi kreativitást ösztönzi, irodába helyezve új gondolatokat szül, iskolában olyan tanulási hellyé válhat, ahol a diákok tényleg tudni akarnak, nyilvános helyen pedig az interakciót segíti.

 

 

Projekt: „curiosity go round” bútor
Alkotó: Keigo Kobayashi (NORA)
Megbízó: Ceative Project Base, Japán
Méret: magasság: 2200mm, átló: 2500mm max, szélesség: 3600mm (átlósan a pad és asztalfelületek között) 

 

Forrás: a Designboom cikke nyomán
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ültess ceruzát, fa lesz belőle!

Ültess ceruzát, fa lesz belőle!

A Sprout nevű dán startup megalkotta a jövő ceruzáját.

Lenyűgöző töltőtollat tervezett Kengo Kuma

Lenyűgöző töltőtollat tervezett Kengo Kuma

A Varius toll elegáns acélvázát az építész kedvenc alapanyaga, a fa borítja.

Hirdetés