„Minden egy pontból indul”

Wassily Kandinszkij festőművész és a Bauhaus iskola tanára vallotta, hogy „minden egy pontból indul ki”. Ez az idézet rávilágít arra, hogy a kreatív elmék számára az ötletek legelőször a papíron öltenek testet. Ilyen formán a gondolatok, valamint a tinta és papír közötti első érintkezési pont döntő pillanat. Ez teljes összhangban áll a Leuchtturm1917 írószermárka gondolatiságával, így a Bauhaus 100. évfordulójára olyan tollakat, ceruzákat és jegyzetfüzeteket terveztek, amelyek az ikonikus designiskola színeit és formavilágát tükrözik.
 

A LEUCHTTURM Bauhaus kollekciója Budapesten a FIÓK-ban kapható, illetve országszerte rendelhető online. 

A FIÓK és az OCTOGON online most közös nyereményjátékot hirdet az Instagramon, ahol a szerencsés nyertes egy jegyzetfüzetet és egy kétszínű golyóstollat kap ajándékba.

 


A letisztult, minimalista formák, a funkcionális részletek és a klasszikus színek a modern kor legbefolyásosabb designiskolája előtt tisztelegnek. Az 1920-as évek stílusa által inspirált, hatszögletű csővel és kúpos hegyével a Drehgriffel Nr. 1 (kétszínű golyóstoll) egy ikonikus íróeszköz. A csavarógombon található finom pont Kandinsky híres mondására emlékezteti a felhasználókat, míg színvilágát Piet Mondrian absztrakt kompozíciói ihlették.

A jegyzetfüzeteket színes lapszéllel tervezték, a borítójukon pedig ugyancsak a kollekciót inspiráló idézet olvasható dombornyomással. Míg a kézzel írás és rajzolás két legfontosabb eszközét, a papírt és a tollat egy Pen Loop tartja össze. 
 


Az 1917-ben alapított LEUCHTTURM ma már több mint 100 éves tapasztalatra tekint vissza a kiváló minőségű írószerek gyártása terén. A családi vállalkozás a negyedik generációban működik: Axel és Max Stürken a 90-es évek óta vezeti a Hanza-céget. 

„A gondolatokból szavak, mondatok és képek nőnek. Az emlékek történetekké válnak. Az ötletek projektekké alakulnak. A jegyzetek belátásra ösztönöznek. Írunk és értünk, tanulunk, látunk és gondolkodunk – kézzel” – vallják. 


Forrás: Leuchtturm
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Mies van der Rohe stílusában tervezett tribünt egy olasz építésziroda

Mies van der Rohe stílusában tervezett tribünt egy olasz építésziroda

A focipályához tartozó lelátót egy berlini múzeum ihlette.

After Bauhaus kiállítás nyílt Rómában, MOME-s hallgatók munkáiból

After Bauhaus kiállítás nyílt Rómában, MOME-s hallgatók munkáiból

A Római Magyar Akadémián rendezett kiállítás február 28-ig látogatható. 

A Le Corbuffet szakácskönyv a 20. század legnagyobb művészeit idézi meg

A Le Corbuffet szakácskönyv a 20. század legnagyobb művészeit idézi meg

Nagy-Macaroni László sajtos tésztájától egészen  Mies van der Roe mártásáig.

Hirdetés