Hirdetés

Bauhaus által inspirált otthonokat mutat be az Airbnb

Ebben a hónapban van 100 éve, hogy a németországi Weimarban megrendezték a Bauhaus művészeti és formatervezési iskola első kiállítását. Az 1923. augusztus 15-én megrendezett úttörő designkiállítás katapultálta a modern építészetet a nagyvilágba. Egy évszázaddal később a mozgalom tiszta és szigorú geometriai formái továbbra is inspirálják az építészeket és tervezőket Bostontól Berlinig. Az építészettörténeti mérföldkő alkalmából az Airbnb összegyűjtött 10 Bauhaus-ihlette otthont, amelyek az Airbnb-n szerepelnek. Az OCTOGON online-on most ezek közül mutatjuk meg a kedvenceinket.

 

Építészeti gyöngyszem egy természetvédelmi területen

Szeretne közel lenni a városhoz, de ugyanakkor távol lenni a káosztól? Ez a természetvédelmi területtel körülvett villa tökéletes választás! A minimalista belső tér és berendezés a Bauhaus formai tisztaságának és funkcionalizmusának tökéletes kifejeződése.

Hol? Poznań, Lengyelország
Airbnb link
 

 Walter Gropius nevével fémjelzett villa Boston közelében

Ez a Walter Gropius által tervezett villa igazi gyöngyszem a Bauhaus szerelmeseinek. Itt belélegezheti e mozgalom filozófiájának kvintesszenciáját, és élvezheti a közel 1215 hektáros természetvédelmi területet, amely körülveszi. A természetes fény, a nagyvonalú belső terek és néhány ikonikus tárgy teszi teljessé az élményt.

Hol? Bedford, Egyesült Államok
Airbnb link
 

  Ház a Havel folyóra néző kilátással 

A Havel folyó partján álló ház a Bauhaus-építészet szemléletes példája a nagy ablakokkal és geometrikus vonalakkal. Kiváltságos helyen, Berlin központjától mindössze egy rövid kerékpárútra található, így tökéletes hely azok számára, akik a folyó mentén szeretnének pihenni és felfedezni a közeli turisztikai látványosságokat. 

Hol? Berlin Charlottenburg, Németország
Airbnb link
 


 

Az Airbnb 2007-ben született, amikor két házigazda három vendéget fogadott San Francisco-i otthonukban. A vállalathoz azóta több mint 4 millió vendéglátó csatlakozott, akik 1,4 milliárd vendéget fogadtak a világ szinte minden országában. A házigazdák minden nap egyedi tartózkodást és élményeket kínálnak, amelyek lehetővé teszik a vendégek számára, hogy autentikusabb módon kapcsolódjanak a közösségekhez.

 


Forrás: sajtóanyag

 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Breuer Marcel munkásságára emlékezik Pécs

Breuer Marcel munkásságára emlékezik Pécs

Kiállítás, emléktábla és egy emlékpad is érkezik

Kis térben tágasan
  • 2023-05-31 09:00
  • Deco

Kis térben tágasan

Garzonlakás Budán

Ottlik György lett az Év Belsőépítésze
  • 2023-05-30 17:26
  • Deco

Ottlik György lett az Év Belsőépítésze

2023-ban a 2019-2021-es évek munkáit díjazták

Hirdetés