Hirdetés

Hímezzünk-hámozzunk

A Ludwig Múzeum Lassú élet. Radikális hétköznapok. című kiállítása a záróhéten izgalmas programokkal várja a lassulásra vágyó látogatókat.

A szeptember 5-ig még látható kiállítás – amelyről korábban szubjektív válogatást is közöltünk – célja, hogy rámutasson, milyen környezetterhelő és kizsákmányoló gyakorlatok vezettek a jelenlegi globális környezeti, gazdasági és társadalmi problémákhoz, és megismertessen a fenntarthatóság irányába mutató, életmód-alternatívákat felvető művészeti gyakorlatokkal. Pimpózás, extrémalvás, falvédőhímzés várja a téma iránt elkötelezett civileket és aktivistákat.

 

HATSZEMSZÖG – TUDOMÁNY, MŰVÉSZET, GAZDASÁG mottóval három nézőpont, három világkép ütközik a Ludwig Múzeum és a KÜRT Akadémia közös programsorozatában. Ezúttal Digitalizáció vs slow – Kibékíthetetlen ellentétek? címmel Kürti Tamás, a KÜRT Akadémia tulajdonos-intézményvezetője Dr. Márky Ádám, a hazai vállalati mindfulness oktatás egyik úttörője és Szolnoki József képzőművész mesél arról, hogy a gazdaság digitalizációja miként szabadíthat fel erőforrásokat és adhat teret a nyugodt nézelődésre, hogy milyen veszélyt jelent az információs társadalom mentális és fizikai egészségünkre, és hogy milyen utakat kínál a művészet a túlgyorsuló, környezetterhelő és kizsákmányoló gyakorlatokkal szemben.

IDŐPONT: szeptember 2. csütörtök, 18.00
HELYSZÍN: Ludwig Múzeum, I. emelet, Előadóterem

A részvétel ingyenes!

 

 

Szabó Eszter Ágnes és Syporka Whandal: Punk konyha Fanzin, Lassú élet. Redikális hétköznapok. Ludwig Múzeum . fotó: Zöldi Anna

 

Szeptember 4-én, szombaton két program is várja a kiállítás utolsó hétvégéjén a Ludwigba érketőket

15.00–16.00 óra között Készman József és Süveges Krisztina kurátorok tartanak tárlatvezetést a kiállításban.­

HELYSZÍN: Ludwig Múzeum, I. emeleti kiállítótér

16.00–17.00 óra között Szabó Eszter Ágnessel hímezhetnek közösen falvédőt és vehetnek részt abban a művészi folyamatban, amelynek eredményeképpen egy saját kezünkkel hímzett, rólunk szóló falvédő készül el.

A falusi portákon miheztartásra intő hímzett falvédők gyakorlatát felidéző, 12 m²-es falvédő készítése 2018-ban, Debrecenben kezdődött és azóta több nagyobb városban folytatódott. Most a budapesti lassulásbarátok is részesei lehetnek a meditatív folyamatnak. 

Mindkét szombati program kiállítási belépőjeggyel vagy bérlettel látogatható.

 

 

 

 

forrás: Ludwig Múzeum

A vasárnap mindnyájunk életében a jól megérdemelt lustálkodásé.Koronczi Endre extrémalvási akciója ezt emlei művészi szintre. Eltérő helyeken és időpontokban bukkan fel váratlanul, és alszik rendületlenül, amely a múzeum nyilvános tereiben elcsendesedést, lelassulást feltételez. Néhol mint kiállított „tárgy”, máskor természetes emberi viselkedésformaként, vagy éppen észrevétlen eseményként lesz jelen a kiállításban az alvás, és vele annak megvalósítója, a művész.

DŐPONT: szeptember 5., vasárnap 10.00–18.00
HELYSZÍN: Ludwig Múzeum, I. emeleti kiállítótér

 

Azoknak , akik a kontemplatív életforma megvalósulását csakis a vidéki magánytól remélik, a Ludwig Múzeum különleges kirándulást kínál. Bartha Gabó kertjéről, a tarcali Terrapolis permakultúrás kertről szóló film része a Lassú élet kiállításnak.  

Milyen szeptemberben a tavasszal lefilmezett, akkor csíráiban látható kert?

Gabó az ételeken át, a kertet bejárva, beszélgetve próbálja átadni növénytársai, más élő és élettelen társak révén a kertben tett felismeréseit permakultúráról, ételről, és mindarról, ami összefügg vele. 

A programban kertbejárás, 4 fogásos ebéd (kérhető vegetáriánus is), pimpózás, beszélgetés, és a látogatók kedve és az időjárás függvényében kisebb vagy nagyobb séta szerepel.
Az utazás egyénileg történik, de az első hét jegyvásárló számára a múzeum ingyenes utazást biztosít!

JEGYÁR: 15.000 Ft 

Jegyvásárlásra ITT van lehetőség

(a címlapon Oto Hudec Mi vagyunk a kert című installációja a Ludwig Múzeum Lassú élet. Radikális hétköznapok kiállításán, fotó: Zöldi Anna)
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A világ vezető designerei ismét elkápráztatnak!

A világ vezető designerei ismét elkápráztatnak!

A S/ALON BUDAPEST-en megelevenednek az elmúlt másfél évben csak online látott designtermékek.

Új Picasso és Időgép a Ludwig Múzeumban

Új Picasso és Időgép a Ludwig Múzeumban

A Muskétást a Kalapos férfi mellképe váltja, miközben az idő és a művészet viszonyát vizsgálja.

Yrjö Kukkapuro is az idei Határtalan Designon

Yrjö Kukkapuro is az idei Határtalan Designon

A kiállításon ezúttal 16 ország több mint 120 alkotójának művei lesznek láthatók.

Hirdetés