Közel száz művész alkotásai láthatók az m21 Galériában.

Csaknem száz művész alkotásai láthatók a pécsi kulturális negyed m21 Galériájában az Országos Kerámiaművészeti Biennále keretében.

A Biennále az utóbbi négy év kerámia és porcelán művészetének eredményeit mutatja be (hiszen a legutóbbi quadriennáléra 2017-ben került sor.) A kiállításon 97 művész mintegy 160 munkáját értékelte a zsűri, amelynek értékítélete nyomán tartották a május 22-i megnyitóval egybekötött díjátadót – írja az m21 Galéria honlapja.

„Minden korosztálynak mást és mást jelent a pécsi országos kerámiaszemle. Azoknak is, akik az első, 1968-as bemutatótól kezdve jelen vannak kiállítóként a mai napig, akik a középgenerációhoz tartoznak és azoknak a fiatal pályakezdőknek is, akik most jelentkeztek először. Természetes persze ez, mert több mint fél évszázadot ölel át a magyar kerámia- és porcelánművészet történetében legjelentősebb kiállítássorozat, pedig közben nagy társadalmi változások is voltak. Az bizonyosan kijelenthető, hogy nagy szükség volt és van erre a seregszemlére, amely mindenkor keresztmetszetet adott és most is adhat a hazai kerámia szakma helyzetéről, nemzetközi helyéről és egyben szembesíti a szakmát önmagával” – írja Fusz György, a kiállítást rendező Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány elnöke a katalógus előszavában.

A kiállítás társrendezői: Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány (KKA) és a KKMM- Nemzetközi Kerámia Stúdió, a Zsolnay Örökségkezelő - Pécsi Galériákkal, a Janus Pannonius Múzeummal, illetve a PTE Művészeti Karral közösen a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával 2021.

A kiállító művészek névsorát megtalálod a galéria honlapján.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Régi mesterek, modern műtárgyak

Régi mesterek, modern műtárgyak

Ötnapos karácsonyi aukció a Nagyházi Galéria és Aukciósháznál.

Magyar design egy felkapott londoni galériában

Magyar design egy felkapott londoni galériában

Horváth Anna objektjei a Cromwell Place galériában.

Történeti épületdiagnosztikai képzés indul a pécsi egyetemen

Történeti épületdiagnosztikai képzés indul a pécsi egyetemen

A héten még lehet jelentkezni az új szakra.

Hirdetés