Hirdetés

A hétvégén zajlik a margitszigeti covid-kavicsok közös áthelyezése 

A margitszigeti civil emlékmű ötletgazdái azzal fordultak a Fővárosi Önkormányzathoz, hogy segítsen a futókör mellől egy méltóbb, csendesebb helyre telepíteni a köveket. Helyszíni szemle után a margitszigeti virágoskert kavicsos szegélyére esett a választás, ahol az egynyári és évelő virágdísz keretezheti a harmincezernél több áldozat emlékköveit. Az esemény augusztus 27-29. között zajlik, várják az együttérző segítőket.

 

Civil, alulról jövő kezdeményezésként, nagyon szolid, mégis nagyon erős land-art lett a Margitszigeten a futókör keleti szakaszán elhelyezett kavicsokból, amelyet a Covid magyarországi áldozatainak emlékére kezdett elhelyezni egy maroknyi együttérző polgár. Minden kő egy-egy emberélet végét szimbolizálja, a kövek a napi hivatalos jelentések alapján lettek dátummal ellátva, illetve második számként az áldozat életkora szerepel rajtuk. Több mint harmincezer magyar áldozatnak állít emléket a Margit-híd lehajtója mellett induló sor, amely a harmadik hullám idején elért az Árpád-hídig. A kövek alatt egy piros-fehér-zöld szalag és egy gyászszalag fut végig. 

A margitszigeti futópálya melletti kavicsokat áthelyezzük a rózsakerti belső sétány külső ívéhez, ahol végleges helyükre kerülnek. A kavicsokat időrendi bontásban szeretnénk elhelyezni, ehhez többet újra kell írni, mert elvesztek, vagy lekopott róluk az eredeti írás.

Várunk titeket péntektől vasárnapig 8-20 óra között a Margitszigetre, a kavicsok áthelyezeséhez, hogy méltósággal tudjunk emlékezni az elhunyt honfitársainkra.

A választott helyszín a sziget legcsendesebb területe. Az akcióban részt vesz a civil aktivisták mellett a FŐKERT és a Budapest Brand, valamint a Városháza dolgozói is önkéntes alapon.


A sátrainkat az alábbi indulási pontokon keressétek: 


Péntek, aug. 27.
Margit híd felől a szökőkút után a Hajós Alfréd sétányon (ahol a napozóágyak és a BUDAPEST installáció van)


Szombat, aug. 28.
 A Vadaspark déli oldalánál a Művész sétány és a futópálya között között


Vasárnap, aug. 29.
Árpád hídnál a parkoló mellett a futópályánál (a sorompó magasságában)


Eszközök és információk az induló sátraknál, illetve kérdésekkel az oldalon kereshettek minket.


Várunk titeket!


Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

WE CAN SKATE IT!

WE CAN SKATE IT!

Egyszerűen szép

Egyszerűen szép

Nyaralóépület Zánkán.

Nagyvárosi dzsungel

Nagyvárosi dzsungel

Buja dzsungelt idéző, dús növényzet omlik alá a párizsi Villa M szálloda homlokzatáról.

Hirdetés