Az online galéria legkiemelkedőbb művészeinek alkotásai a Képezőben.

Budapesten a Képezőben rendezi meg a youngart április 1-13. között „Gone Viral” című vándorkiállítását, amelynek következő állomása a bécsi Collegium Hungaricum épülete lesz. A fiatal művészeket összegyűjtő és támogató online galéria legkiemelkedőbb művészeinek alkotását vonultatja fel, még magasabb szintre emelve ezáltal a feltörekvő tehetségeket célzó mentorprogramját.


Kiemelt művész szelekcióval erősíti a fiatal tehetségek támogatására építő stratégiáját a youngart online galéria. A jövőben azoknak a művészeknek kínál egy magasabb szintű szolgáltatáscsomagot, akik tehetségük, tapasztalatuk alapján kiemelkedő szakmai színvonalat képviselnek, a művészi pálya egy magasabb lépcsőfokán állnak. A kétlépcsős konstrukció részeként felkarolja a pályakezdő tehetségeket lehetőséget kínálva számukra a művészeti szcénába való belépésre, a már elismert, szakmai háttérrel rendelkező művészeket pedig tovább segíti karrier útjukon.

„Legfontosabb célunk, hogy még professzionálisabb alapokra tudjuk helyezni fiatal kortárs művészeket támogató és már eddig is sikeresnek mondható kezdeményezésünket – nemcsak a műkereskedelmi tevékenység, hanem a kortárs művészeti élet vérkeringésébe való bekapcsolódás és a nemzetközi színtérre való kilépés szempontjából is” – vázolja fel terveiket Dr. Hatházi Vera, a youngart.hu alapítója.

Labrosse Dániel: Anything, Anywhere, Anytime


A kiemelt szolgáltatáscsomag első lépéseként a galéria magas színvonalú, kurátor által válogatott vándorkiállítást szervez Budapesten a Magyar Nemzeti Bank támogatásával, amit egy bécsi kiállítás követ. Az alkotások egy tematikus pályázat útján kerültek kiválasztásra a kiemelt művész szelekció munkái közül. A kollekció olyan műveket mutat be, amelyek a kortárs művészet eszközeivel reagálnak a korunkat sújtó, váratlan, gyorsan terjedő és globális tüneményeire: legyen az akár áldás, akár veszedelem. A „viral” hívószó metaforaként értelmezhető, utal egyrészt a Covid-19 kiváltotta sokkra és utóhatásokra, de ennél többről is van szó.
 

Marton Ákos Barnabás: A 10. oltás utánJuhász Szilárd: NFT what?

 

Egész civilizációnk mindinkább és feltartóztathatatlanul technológia-függővé válik, nemcsak a termékek és szolgáltatások szédítő ütemű fejlődéséhez és szétterjedéséhez kell hozzászoknunk, hanem a hírek és álhírek, divatok és ellendivatok, vallási őrületek és új törzsi mítoszok, politikai víziók, világmegváltó utópiák és világvége-fantazmagóriák járványszerű terjedéséhez is. Mi a teendő a GONE VIRAL világában? Védekezzünk ellene, adjuk meg magunkat vagy használjuk ki? Mi a dolga, és van-e még esélye e poszthumán világban a művészetnek? Mi a művészet: karantén? Oltás? Távolságtartás? Fohász?
 
Ezeket a kérdéseket veti fel, és válaszolja meg a művészet eszközével a „Gone Viral” kiállítás, amely április 1-13. között megtekinthető Budapesten a Képezőben, ezt követően pedig április 20. és május 25. között a bécsi Collegium Hungaricum épületében. A kiállítás során lehetőség van a műalkotások megvásárlására is.  

 

Bács Emese: Virtuális lét I. Herbert Anikó (HANIKO): Among the Oak trees silent rooms

 

Kiállító művészek:
Antal Malvina, Bács Emese, Becskei Andor, Békési Ervin, Diósi Máté, Dovák Melinda, Esse Bánki Ákos, Gergely Réka, Göncz Dalma, Herbert Anikó, Juhász Szilárd, Kővári Kamilla Virág, Labrosse Dániel, Marosi Panni, Marton Ákos Barnabás, Németh Marcell, Ódor Bence István, Pintér András Ferenc, Sütő Róbert, Szax Olivér, Szirmai Nóra, Tettamanti Ádám, Üveges Mónika, Végh Júlia, Závorszky-Simon Márton

 

 

 

GONE VIRAL kiállítás
Helyszín: Képező – Művészeti közösségi tér (1024 Budapest, Keleti Károly u. 13/a.)
Időpont: 2022. ápr. 1. - ápr. 13.
Nyitvatartás: Hétfő és szerda 11:00-16:00 óra között
Kedd, csütörtök, péntek, szombat, vasárnap: 11.00-17.00 óra között

További információk az esemény Facebook-oldalán.

 


Forrás: sajtóanyag
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Amikor az online élőbe vált

Amikor az online élőbe vált

Újra megnyílik a Youngart Galéria téli tárlata

Kortárs művészet a 75. jubileumi évfordulón | Youngart X Porsche

Kortárs művészet a 75. jubileumi évfordulón | Youngart X Porsche

Összművészet az ország legnagyobb Porsche találkozóján

„GONE VIRAL” – a youngart vándorkiállítása

„GONE VIRAL” – a youngart vándorkiállítása

Az online galéria legkiemelkedőbb művészeinek alkotásai a Képezőben.

Hirdetés