Hirdetés

Egyedi babavilág

A három tartóoszlopot rejtő labirintusos polcrendszer adja a bababolt varázslatos báját. 

Hirdetés

„A gyerekkor egy különleges és varázslatos idő, ami tele van kihívásokkal és megannyi kalanddal. Mi pedig szívesen veszünk részt benne” – ez volt a mottója a lengyel Kokosek bababolt tulajdonosainak, amikor a mode:lina™ építésziroda segítségével életre keltették egyedi berendezésű, hangulatos üzletüket. 

A Wrocław központjában található bababolt megvalósítása a helyiség adottságai miatt nem is volt annyira egyszerű feladat. A belső tér elrendezése eleve nem volt túl előnyös, ráadásul még három vaskos tartóoszlop is tagolta azt középen. A tervezők azonban előnyt kovácsoltak a hátrányból és ötletesen úgy alakították ki a teret, hogy az oszlopokat elrejtve, egy szigetszerűen elhelyezett polcrendszert alakítottak ki, amire rengeteg környezetbarát kabalafigurát, természetes kozmetikus, csodálatos játék került.  Ráadásul ennek köszönhetően a középső részen egyfajta árkád-labirintus alakult ki, ahol a például a kiválasztott babakocsik könnyedén ki is próbálhatók.

Az üzlet nem csak direkt módon segíti a szülőket a környezetbarát játékok kiválasztásában, de egyben inspirációt is nyújt nekik.

Annak érdekében, hogy korosztálytól függetlenül mindenki számára megfelelő teret hozzanak létre, az üzlet bútorainak nagy részét ovális, organikus formájúra tervezték. Ugyanez a lekerekített forma jelenik meg a központi sziget formájában is, ami teljes egészében terrazzóból készült, és ami leginkább egy papucsállatkára hasonlít. 

Az üzlet rendkívül világos terében a pasztell púderszínű falak és a bútorok mellé semleges hatású betonpadlót választottak, a bútork funérjait réz kiegészítők, míg a fehér mennyezetet lefelé lógó, felhő alakú panelek díszítik. A közvetlenül a kirakat előtt kialakított platformok szezonálisan változó kiállítási térként mutatják be a lengyel tervezőcsoport, a Dodoplan által készített termékeket. Az üzlet belsőépítészeti megoldásai nem csak a megrendelők álmait szolgálták, de azt is, hogy minőségben megfeleljenek a bababolt minőségi kínálatának.  

A mode:lina™ tervezőinek tavaly már bemutattuk egyik másik munkáját Wrocławban, ami egy izgalmas, nagy teraszos étterem a Concordia Design épületében, amit az ArchDaily év épülete lett az iorda kategóriában.

Projekt: Kokosek bababolt
Tervező: mode:lina™
Helyszín: Wrocław, Lengyelország
Alapterület: 120 m2
Átadás időpontja: 2020. december

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Barokk templom felújításához keresnek önkéntes szakembereket

Barokk templom felújításához keresnek önkéntes szakembereket

Szomorú állapotba került Vizsoly görögkatolikus temploma.

Újrahasznosított anyagból készülő termékkel szállt be az Adidas a maszkgyártásba

Újrahasznosított anyagból készülő termékkel szállt be az Adidas a maszkgyártásba

A befolyt összeg egy részét egy alapítványnak adják. 

Térbeli és időbeli utazás a Hilda Étteremben
  • 2020-06-02 09:00
  • Deco

Térbeli és időbeli utazás a Hilda Étteremben

Szendrő Péter építész a tulajdonossal való első találkozáskor egy partvisnyéllel verte szét a falat.

Hirdetés