Az év legjobb építészeti képét keresi a zsűri Portóban.

The Architectural Photography Awards 2022 (APA) rendezvény keretében választják ki 2022 legjobb építészeti témájú fényképeit. A rangos szakmai zsűri az immár tizedik éve megrendezett eseményen a világ 64 országából beküldött művekből válogathat. A pályázati anyagok között egyaránt megtalálhatók a professzionális épületfotósok képei és az architektúráért rajongó amatőrök mobilfotói.

 

Eric Siedner

„Manapság, amikor már mindenki fényképész, a minőségi építészeti fotográfia értéke megnőtt, hiszen a potenciális kliensek (és a díjak elbírálói!) nap, mint nap számtalan képpel találkoznak. Az APA eseménye évente emlékeztet minket arra, hogy a fotózás hogyan nyújt segítséget a design értelmezésében ahelyett, hogy pusztán felvételek halmaza volna” – osztja meg gondolatait a The World Architecture Festival (WAF) programigazgatója, Paul Finch.

 

Marco TagliarinoZhang XiuningAlex Chan

 

A szűkített lista 6 kategóriából áll – Kültér, Beltér, A helyszín megragadása, Használatba vett épületek, Mobil, aminek idén a Hidak a témája, Portfólió a Közlekedési csomópontok tárgyával – és azokon belül 4-4 pályaművet tartalmaz. A fényképek november 30-tól, a Lisszabonban megrendezésre kerülő The World Architecture Festival (WAF) keretében tekinthetők meg, az első helyezetteket pedig a rendezvény végén, december 2-án hirdetik ki. Minden kategóriából két nyertest választanak, egyikük a WAF delegáltja, másikuk a zsűri díjazottja lesz.

 

Fabio SartoriWilliam ShumThibault Jorge

 

A neves építész és fotográfus szakemberekből – például Patrik Schumacher, Liu Xinghao, Richard Bryant – álló zsűrit arra kérték, hogy a bírálat során lássanak túl az építészeten, értékeljék a kompozíciót, figyeljenek az arányokra, a hangulat megragadására és közvetítésére. Az xSpaces-nek köszönhetően november 30-tól a galéria virtuális verziója is megtekinthető, és a szervezők reményei szerint a közönség a telefonképernyőkön kívül más eszközön is megszemléli majd ezeket az igazán látványos, megkapó képeket.

 

 

The Architectural Photography Awards | Web | Instagram
The World Architecture Festival | Web | Facebook | Instagram

 

 

Forrás: The Architectural Photography Awards

 

 

További képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

2022 építészete képekben

2022 építészete képekben

Az év legjobb építészeti képét keresi a zsűri Portóban.

Kinetikus lencse-felhő

Kinetikus lencse-felhő

Vincent Leroy installációja a szicíliai égbolt felett lebeg.

Tervezz te is ökoházat!

Tervezz te is ökoházat!

Középiskolás diákok gondolkodtak a jövő építészetéről.

Hirdetés