Hirdetés

Világszinten is egyedi belsőépítészeti megoldásokkal nyílt újra az első magyar McDonald’s étterem

Magyarország első McDonald's étterme, a Régi posta utcai egység, szinte minden elemében megújult a márka hazai jelenlétének 35. születésnapja alkalmából. A változás túlmutat a hálózat többi egységénél megszokott átalakításokon: a felújítás során különleges minőségű, exkluzív éttermekben alkalmazott belsőépítészeti anyagokat használtak fel. Az étterem enteriőrje egy ausztrál designstúdió, a Landini és Sass Géza magyar belsőépítész tervező közös munkája. 
 


Az étterem belső falait valódi látszóbeton díszíti. Az akár 300 kg súlyú betonlapok kivitelezése és elhelyezése komoly szakmai feladatot jelentett a felújítás során. Emellett, az étteremben lévő McCafé területén a padlót és a falakat természetes fapanelekkel burkolták, míg az éttermi vendégtér többi részén, a helyszínen aprólékosan kidolgozott és felcsiszolt terrazzo burkolatot tettek le. 

Az enteriőrben visszaköszön az étterem külsejének elegáns kőborítása, ugyanis az asztalok nemcsak valódi fából, hanem gránitból készültek, hasonlóképpen a kiszolgáló pult oldalfalához. Az exkluzív megjelenés a lámpaburkolatokra is kiterjedt, amelyeket rézből készítettek. Ez az anyaghasználat még nemzetközi viszonylatban is teljesen egyedi a Meki® világában. A réz, mint alapanyag, az álmennyezet és a pillérburkolat berakásaiban is visszaköszön. 
 


A Régi Posta és az Aranykéz utca sarkán egy olyan egyedi, jellegzetes felülős elemet alakítottak ki, amely csak egy-két McDonald’s-ban található meg a világon. Az éttermet továbbá a Graphasel Design Studio falgrafikája is díszíti, amely a Régi Posta utcával szemben lévő budapesti nevezetességeket ábrázolja a művészek egyedi látásmódjával. 
 

„A megújult éttermet hűséges vendégeinknek szánjuk a hazai McDonald's fennállásának 35. évfordulója alkalmából. A 2019-ben útjára indított stratégiánk két pillére az új éttermek nyitása, valamint a meglévő éttermek modernizálása a »Jövő Élménye« koncepció szerint. Ennek a munkának egyfajta kiteljesedése első hazai éttermünk újjászületése, ahol a digitalizált vendégélményt ötvöztük a minőségi belsőépítészeti elemekkel” – mondta Égi Zsolt, a hazai McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezető igazgatója.


Forrás: sajtóanyag

 


Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.

A magazin a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Bezárt az ország első McDonald's étterme
  • 2023-06-27 11:00
  • Deco

Bezárt az ország első McDonald's étterme

Exkluzív étteremként születik újjá

Filoxénia – görög vendégszeretet
  • 2023-01-25 09:00
  • Deco

Filoxénia – görög vendégszeretet

Mazi étterem az Egyenes Labirintus Kör tervezésében.

BEST OF DECO 2022 | YAMA Budapest étterem
  • 2022-12-26 11:00
  • Deco

BEST OF DECO 2022 | YAMA Budapest étterem

Bara Akos Daniel Architects and Design Studio tervezésében.

Hirdetés