• 2022-12-07 09:00
  • Deco

Pihentető pasztellek

Finomhangolás Budán.

Ne legyenek illúzióink, egy új otthon megteremtése még akkor is bonyolult feladat, ha sikerül a megfelelő tervezőt és kivitelezőket megtalálnunk. Ebben a történetben minden szerencsésen alakult, a végeredmény pedig egy kiegyensúlyozott, harmonikus, elegáns, anyaghasználatában luxuskategóriába tartozó, mégis visszafogott és praktikus otthon, melyet az OCTOGON Deco 2022/5-ös lapszámában mutattunk be.
 

 

A tervező, Vermes Dóra kiváló karmester módjára tartotta kézben csapatát, igyekezett minden kívánságot kielégíteni, megoldani. Megrendelőivel közösen választották ki a beépítendő anyagokat, bútorokat, berendezési tárgyakat. Mivel a családtagok aktívan részt vettek a válogatásban, a megvalósult otthonban senkinek sem maradt hiányérzete, hiszen a nőies és férfias jegyek harmonikus egységbe olvadva egészítik ki egymást. Kertkapcsolatos, délkeleti tájolású az újonnan épült rózsadombi társasház földszintjén található lakás, aminek a belsőépítészeti kialakítására felkért tervező csak néhány minimális szerkezeti változtatást javasolt.

A tulajdonosok egy légtérben képzelték el leendő nappalijukat, konyhájukat és étkezőjüket, ezért a konyhát határoló falrészt elbontották. Az enteriőrök kialakításánál – a család kérésének megfelelően – a higgadt minimál stílus lett a meghatározó, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a legtöbb tárgyat ajtós szekrények rejtik. Ennek látványos példája a nappali – itt a kandalló fölötti hatalmas szekrény harmonikaszerű, kihajtható ajtajai mögött egy vetítővászon méretű televízió rejtőzik, de ugyancsak izgalmas részlet az egyik konyhai elemből kihúzható, egyedi kávépult is.

 

 

Visszafogott megnyugtató színek, pihentető nyugalmat árasztó letisztultság, ugyanakkor változatos, minőségi burkolatok, frontok és kárpitok jellemzik az ingatlant. A fegyelmezett minimalista stílus mellett is sikerült változatossá tenni az eltérő funkciókat és a különböző helyiségeket, emellett a lágy tónusoknak köszönhetően a lakás minden helyisége otthonos melegséget áraszt.

A lakás színvilágának kialakításakor a tervező igyekezett a házastársak ízlését egyenlő mértékben figyelembe venni: a meleg tónusokban játszó bézs árnyalatok a nőies vonalat, a markánsabb szürkék és zöldek a férfias világot testesítik meg. A barátságos fafelületek finom árnyalatokkal játszó, kárpitozott bútorokkal és falszakaszokkal kombinálva még a legszigorúbb minimalista stílust is képesek megszelídíteni.

 

Alapterület: 90 négyzetméter
Helyszín: Budapest, Rózsadomb
Tervező: Vermes Dóra

 

Vermes Dóra / Pure creative Designs | Web | Facebook | Instagram 

 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Új köntösben az ország legelső Mekije (X)
  • 2023-11-06 12:00
  • Deco

Új köntösben az ország legelső Mekije (X)

Világszinten is egyedi belsőépítészeti megoldásokkal nyílt újra az első magyar McDonald’s étterem

Érzékeny és természetes belsőépítészet, áramló alkotói energiák
  • 2023-10-31 11:00
  • Deco

Érzékeny és természetes belsőépítészet, áramló alkotói energiák

Interjú Papp Lindával, a CasaLindaStudio alapító-tervezőjével

Karakteres harmóniák | Triász
  • 2023-10-11 09:00
  • Deco

Karakteres harmóniák | Triász

A TOP TRIÓ folytatásaként az OCTOGON Deco magazinban megjelenő Triász elnevezésű új sorozatunkban ezúttal mindig egy-egy belsőépítész fejti ki a véleményét három kedvenc projektjéről – belsőépítészek belsőépítészekről. Ezúttal Ferenczi Zsófit és Sipos Rebekát, a Design Studio *ness alapítóit kérdeztük.

Hirdetés