Perjési Patrícia enteriőrtervező bécsi családi háza

Modern formavilág, letisztult felületek, természetes anyagok – leginkább így lehetne jellemezni annak a Bécsben található családi háznak az enteriőrjét, amelyet Perjési Patrícia, a Sophisticated Livings létrehozója tervezett egy osztrák-magyar család számára. Cikkünk az OCTOGON Deco 2023/4-es lapszámából.

Minden belsőépítészeti stílusnak, karakternek van létjogosultsága, amik kifinomult ízléssel rendelkező szakember kezei nyomán úgy tudnak keveredni egymással, hogy egy olyan időtálló designt hoznak létre, ami meghaladja a kérészéletű divatirányzatokat.

Perjési Patrícia enteriőrtervező bécsi családi háza jó érzékkel él a klasszikus és modern jegyek ötvözésével és erőteljesen merít a skandináv designból. Már a háromszintes épület alaprajzi elrendezése is kiváló alapot adott ahhoz, hogy a család igényei, a tervező segítségével minél tökéletesebben megvalósulhassanak.
 


A földszinten a nappali teréhez kapcsolódó helyiségek kaptak helyet, amelyeket megjelenésükben az impozáns tölgyfa padló köt össze, ezáltal teremtve meg az egységességet – ezen a szinten egyedül a vizes helyiségekben, valamint az előszobában található hidegburkolat. Az alapvető koncepció a tiszta, fehér falak, illetve a konyhában található világos felületek dominanciája volt, amellyel szépen harmonizálnak a fafelületek és hatásos ellentétet képeznek a sötétebb színfoltok, anyagok.
 


A konyha egyik éke a pult fölött kialakított nyitott, acélkonzolos, diófa polcrendszer, amely az enteriőrök sötét-világos kontrasztját erősíti. Ez a megoldás a konyha és a nappali között is megtalálható: a kétoldalú térelválasztó egyaránt szolgál arra, hogy elhelyezhető legyen rajta egy televízió, a konyhai oldalról pedig a tálalószekrény funkcióját is betölti.
 


Nem csupán a burkolatokban, polcrendszereken köszön vissza a természetes anyagok használata, hanem a bútorok bőrborításán, illetve a kanapé világos vászonszövetén is. Finom arányokkal illeszkedik a belső terekbe, kiválóan egészíti ki az enteriőröket a tulajdonosok által kedvelt marokkói mintás burkolat is. Ugyanakkor a modern vonalvezetés és formavilág mellett klasszikus elemek is megjelennek a terekben – a hálószoba sötétkék fala, amit bordűrök tagolnak impulzívan, vagy a gyerekszoba zöld lambériája, amit visszafogott, monokróm állatmintás tapéta egészít ki.
 

A stílusok, színek és anyagok ellenpontozásával finoman játszó bécsi házban egyértelműen pihentető, otthonos atmoszféra uralkodik.

Alapterület: 148 m2
Helyszín: Bécs külvárosa 
Tervező: Perjési Patrícia / Sophisticated Livings


 

Sophisticated Livings | Facebook | Instagram

 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Virtuálisan bejárható Frida Kahlo szülőháza

Virtuálisan bejárható Frida Kahlo szülőháza

A sétán jól átjön az a vibrálás, amely Kahlo személyiségét és az egész életét jellemezte.

A külső és a belső tér egybeolvad - az Új Nemzeti Galéria épülete

A külső és a belső tér egybeolvad - az Új Nemzeti Galéria épülete

A tervezők szerint a múzeum egy olyan hely lesz, amely a parkot és a múzeumot mint közösségi tereket egyesíti.

Izgalmas sétákat és művészeti eseményeket ajánl a látogatóknak a Bartók Béla Boulevard

Izgalmas sétákat és művészeti eseményeket ajánl a látogatóknak a Bartók Béla Boulevard

Ismét jön a színes Bartók Béla úti forgatag, érdemes lesz kilátogatni.

Hirdetés