Az Aulich utcában álló, 1902-ben épült Havas-házban alakítottak ki egy egyszerre modern és klasszikus lakást az INSIDESIGN tervezői.

A Budapest belvárosában álló századfordulós ház díszítőjegyei ötvöződnek modern műszaki megoldásokkal és kortárs design bútorokkal, kiegészítőkkel ebben a nemrég átalakított és nagyvonalúan felújított polgári lakásban.

A fényárban úszó nappali terébe világos bútorok kerültek, amihez látványos, vidám színeket felvonultató kiegészítőket párosítottak a tervezők.

A Szabadság tér közvetlen közelében, az Aulich utca impozáns épületeinek sorában álló, 1902-ben Jónás Dávid és Heidelberg Sándor építészek tervei alapján épült Havas-ház homlokzatán barokkos és szecessziós díszítőelemek keverednek. Hasonló motívumok a lépcsőházban, majd a nemrég magas színvonalon felújított harmadik emeleti lakásban is visszaköszönnek csodálatos stukkók formájában, melyek az új falpanelekkel és felújított, eredeti nyílászárókkal kiegészülve határozzák meg a nagy belmagasságú lakás alaphangulatát.

A nappali hatalmas falfelületeit falpanelek tagolják, míg a lerakóasztalok lábai és az egyedi tervezésű fekete komód a látványos csillárra reflektál, illetve a matt és fényes felületek váltakozása hatásosan mozgatja meg az enteriőrt.A főháló falpaneljeihez harmonikusan illeszkednek a mennyezeti stukkók, a felújított nyílászárók, melyekhez klasszikus stílusú design radiátort és nyugalmat árasztó, halvány tónusú textíliákat és bútorokat választottak.

Kellemesen nagyvonalú térszervezését az INSIDESIGN tervezői, Sallói Csilla és Simkó Szilvia alakították ki, akiket a lakást befektetési szándékkal vásárló tulajdonos – aki maga is ingatlanfejlesztő – azzal bízott meg, hogy a közel száz négyzetméteres térben egy két hálós, két fürdőszobás otthont tervezzenek. A rendkívül rossz állapotban lévő ingatlan alaprajza – a bérház lakásainak korábbi feldarabolása miatt – kezdetben egyáltalán nem tűnt ideálisnak.

A folyosó terében kialakított konyha megjelenése szekrényekbe rejtett részeinek köszönhetően visszafogott. A hozzá tartozó étkezővel az elegáns sötétkék szín teremt kapcsolatot, ugyanakkor a burkolatváltás hangsúlyozza az eltérő funkciót.

Megfelelve a megrendelő igényeinek a tágas nappalit és a főhálót a benapozott, különleges panorámájú utcai front tengelyére szervezték, míg a vendéghálót és a második fürdőszobát – ahova a gépészet is került – a lakás hátsó traktusába, a bejárattal szembe helyezték át. Így tágas közlekedő tér jöhetett létre, itt kapott helyet a csak jelzésértékűen megjelenő konyha, amiben szinte minden konyhai gépet – a hűtő mellett a sütőt, a mikrót és a mosogatógépet is – a gardróbnak látszó szekrényekbe rejtettek.

A sötétkék tónus a fürdőszoba egyedi mosdószekrényén is megjelenik – az eleganciát a márványmintás burkolat és az arany falikarok fokozzák.A hálószoba és a fürdő közé egyedi gyártású tolóajtó került, melyet két oldalról tükrös gardróbszekrények kereteznek.

A lakás harmonikusan elegáns hangulatát az egységes anyag- és színhasználat teremti meg: a világos bútorok mellett a visszatérő mélykék bútorok és kiegészítők, illetve a változatosan megjelenő csillogó felületek a lakás összes helyiségben megjelennek.

A modern klasszikus stílushoz a legkorszerűbb megoldásokat párosították a tervezők: az okosotthon rendszer mellett a klímát a stukkók mentén kialakított résbefúvókkal oldották meg.

Szőnyegmintájú kőburkolat választja el optikailag az előszobát és a közlekedő terébe került konyhát. Az előszoba egészfalas tükre vizuálisan tágítja a teret, az aranyozott keretű bútorok pedig megalapozzák az egész lakás hangulatát.

A vendégháló a lakás hátsó traktusában kapott helyet.A kisebb fürdőszoba szerényebb méretben, de ugyanazt a designt hozza, mint a főhálóhoz tartozó párja.

Minimalista, letisztult berendezése mellett, a konyha és a közlekedő terét egészfalas tükörrel tágították – innen süllyesztett világítás vezeti a belépőt a lakás központi, étkezővel közös nappalijának tágas tere felé, ahol a világos tónusú bútorokat neves tervezők darabjai teszik különlegessé, és az igényesen összeválogatott kiegészítők is hozzájárulnak az enteriőrök magas minőséghez. Így a kulcsrakész, berendezett lakás új lakójának már csak a bőröndjét kell magával hoznia és máris élvezheti a belvárosi luxus nyújtotta kényelmet.

A cikk az Octogon DECO 2021/3-as lapszámában jelent meg.


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Akadálymentesség, sok zöld, nyilvános vécék a Blahán

Akadálymentesség, sok zöld, nyilvános vécék a Blahán

Fél évszázad után újulhat meg Budapest egyik legfontosabb tere.

Elegáns atmoszféra rugalmas térszervezéssel

Elegáns atmoszféra rugalmas térszervezéssel

Két gyerekszoba is kialakítható a batlab által tervezett, jól átgondolt budai lakásban.

Nemcsak zöldebb, színesebb is lehet a Népszínház utca

Nemcsak zöldebb, színesebb is lehet a Népszínház utca

Új közösségi terek jöhetnek létre a kizöldülő utcaszakaszon.

Hirdetés