Elegáns és letisztult látványvilággal, különleges belsőépítészeti megoldásokkal újult meg a Danubius Hotel Helia Episode étterme és a szálloda terasza.

Megújult a Danubius Hotel Helia Episode étterme és a szálloda terasza. A megújulás legfőbb elemei az új, fiatalos stílus, a konyhatechnológiai fejlesztések, a rendezvények sokoldalú kiszolgálására optimalizált belső megoldások, valamint az étterem és a terasz nyitása a budapesti vendégkör felé is. A design, a spanyol tervező, Nathalie Rottenburg nevéhez köthető. A kivitelezési munkálatokat a Danubius Hotels Group megbízásából a DVM group látta el.

Fotó: Kovács TamásFotó: Kovács Tamás

Az Episode Étterem új, A’la carte étlapot kapott és a reggeli választékot is bővítette. A látványkonyha minden reggel elkápráztatja a vendégeket – akár rendezvényeken, gálaétkezéseken is látványos elem lehet, az újonnan kialakított belső és külső tér pedig hatalmas rendezvénykapacitása miatt tökéletesen megfelel bármilyen esemény helyszínének. A közelmúltban szintén felújított Yellow Bistro & Bar osztozik az étteremmel a hatalmas, közel 200 fős összkapacitású teraszon, amely a Duna mellett, gyönyörű panorámával, fiatalos stílussal várja vendégeit. A Yellow Bistro & Bar külön étlappal rendelkezik, korszerű és izgalmas bisztró-kínálattal, valamint a bárokra jellemző változatos italválasztékkal.

A közösen 500 fő befogadására alkalmas étterem a terasszal kiegészülve a felújítás után egy új, sokoldalú és érdekes helyszínt kapott. A nagy tér designos láncfüggönyökkel könnyen szekcionálható, de az összefüggő hatás megmarad. A hotel vezetése szeretné kihasználni az új terek adta lehetőségeket, így kültéri rendezvények lebonyolításában és élőzenés estekben is gondolkodnak. 

Fotó: Kovács Tamás
A DVM group kivitelezésében öltött modern és elegáns új külsőt az Episode étterem vendégtere, látványkonyhája és terasza, valamint a hozzájuk kapcsolódó Novella konferenciaterem. A DVM group jelentős tapasztalatokkal bír hotelfelújítások terén, és a Danubius Hotels Group számos szállodájának (pl. Hilton Budapest, Health Spa Resort Margitsziget, Radisson Blu Béke Hotel, Health Spa Resort Aqua Hévíz) újjászületésében működött már közre az elmúlt évek során. A bontás tavaly decemberben kezdődött, a munkálatok 2019 tavaszán fejeződtek be.

Tóth Zoltán, a Helia séfjének hitvallása, hogy a humor és a jó csapat elengedhetetlen, a vezetőnek pedig törekednie kell a kollégák megbecsülésére és bizalmára. „Édesanyám azt tanította: úgy viselkedj másokkal, ahogyan te is szeretnéd, hogy veled viselkedjenek. Mi hiszünk abban, hogy vendégszeretetünk és odafigyelésünk újra és újra hozzánk invitálja majd, aki egyszer betér, és a szállóvendégek számára is olyan menüt kínálunk, ami miatt érdemes minden étkezésre nálunk maradni. A hagyományos ízek, az egészséges, magyar termelőktől származó alapanyagok találkoznak konyhánkban a modern technológiákkal, és mindehhez most már a stílusos és kényelmes környezet is adott, hogy tejessé tegye az élményt. Szeretném, ha minél több, a gasztronómia iránt érdeklődő vendéggel ismertethetném meg az Episode étteremünket.”

Fotó: Kovács TamásFotó: Kovács Tamás

A Danubius Hotels Group egységes gasztronómiai koncepcióját a Danubius Hotels Group vezető konyhafőnöke és éttermi igazgatója, a Hilton Budapest konyhafőnöke Maráczi Imre álmodta meg és ennek megfelelően folyamatosan segíti a séfek és éttermi igazgatók munkáját. A legmagasabb éttermi minőségi sztenderdek szerint felépített gasztroprofil lényege, hogy a szállodacsoport tagjai között egy egységes színvonalat alakít ki, miközben újrapozícionálja az éttermeket saját stílusuknak, adottságaiknak és igényeiknek megfelelően, egyedi megoldásokkal testre szabva. Az Episode Étterem és a Yellow Bistro & Bar esetében Tóth Zoltán séffel és összetartó csapatával mindezt úgy tudták megvalósítani, hogy a változás a vendégek és a kollégák számára is még komfortosabb környezetet eredményezett. 


A belsőépítészeti kiviteli és a Fit-out kiviteli terveket a TIBA Építész Stúdió Kft. készítette. Projekt vezető: Niczki Tamás. Építész munkatársak: Virágh Zoltán, Csépányi Diána, Móring Boglárka.
 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.



Kapcsolódó cikkek

Kávézó is, sütiző is, delikátesz is
  • 2019-04-12 12:00
  • Deco

Kávézó is, sütiző is, delikátesz is

Megnyílt az Essence Delicates! 

A Bauhaus és kubista művek ihlették a DNB Budapest tereit
  • 2019-03-29 12:00
  • Deco

A Bauhaus és kubista művek ihlették a DNB Budapest tereit

DNB Budapest: friss étterem koncepcióval erősít a Budapest Marriott Hotel

Cool faktortól a második otthonig

Cool faktortól a második otthonig

10 év a hazai iroda designban.

Hirdetés