Hirdetés
  • 2021-11-17 12:00
  • Deco

Kényeztető textilek

Bekerget a lakásba a hideg, de ez nem baj, ha jó helyre húzódunk vissza.

A hidegebb hónapok közeledtével újra fókuszba kerülnek a belső terek hangulatát meghatározó lakástextilek: a speciális bútorkárpitok, a látványos és funkcionális függönyök, a puha szőnyegek és az elmaradhatatlan kiegészítők.

Bambuszmánia

Az Elitis Dolce Lino sorozatának törtfehér és világos bézs színű vászon anyagai ősi, kézműves szellemiséget és időtlen szépséget tükröznek, legyen szó függönyről vagy bútorkárpitról.

Az Elitis Effigie sorozatának darabjai között nézelődve, mintha egy képzeletbeli kertet fedeznénk fel: virág- és geometrikus minták hibrid kombinációi grafikus fekete-fehér, és színes árnyalatokban az aranysárgától a zafírig.

BoConcept

A Bermuda puff világoskék Cotton Velvet huzatot kapott, amely elegáns fényével és lágy esésével csábítóva varázsolja a bútort. A Cotton Velvet az olasz Redaelli Velutt szövetgyártó terméke.

Leginkább a durva és egyenetlen felületű buklé szövethez hasonlít a Bergamo kanapé fehér, pamut-gyapjú keverék Lazio huzata, amelyet a tradicionális olasz szövetgyártó, a Mario Sirtori készített.

Hephaistos

Domináns trend a lakberendezésben a különböző növények, erdők, dzsungelek motívumainak használata. A Designers Guild idei őszi kollekciójában ezek jellemzően szürke árnyalatokkal párosítva alkotnak kivételesen elegáns összképet. 

Sajátos kontrasztot visznek az enteriőrbe a Designers Guild takarói: hűvös, hideg árnyalataik éles ellentétben állnak azzal a meleggel, amibe beburkolják használóikat. A takarók többsége új-zélandi vagy moher gyapjúból készül.

INKU

A Christian Fischbacher gyár Estival szőnyegcsaládja a mexikói naiv művészet és kultúra hangulatát idézi, kézzel festett akvarell virágok és vidám levelek díszítik ezt a jacquard alapra szőtt, nyomott mintás poliészter szőnyeget.

A viszkóz és gyapjúszálak kombinációjával készített, lágyan textúrált, pasztellszínű és puha Asiatic Aurora szőnyegek szín- átmenetei a csodás napfelkelte hangulatát idézik. 


Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.

A magazin a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Különleges szállodák, trendálló textíliák

- 2020/5

A pandémia második hulláma sem kevésbé félelmetes, mint az első volt, de a lassulás, bezárkózás, a városi élet hibernálása a privát tereink buzgó átalakításában csapódik le. Aki teheti, most vásárol ingatlant, a felújítások és a korszerűsítések száma is megugrott. Soha ennyi munkája nem volt még a tervezőknek és a kivitelezőknek a magánszektorban, míg sokan saját kútfőből állnak neki felújításnak. A Deco, mint mindig reagál a trendekre, ezúttal otthonteremtő erővel fellépő textíliákat mutat, kislakások okos térszervezését, otthoni wellness-megoldásokat. Arra például gondolt már, hogy jacuzzival váltsa ki a kanapét? Ha nem (vagy igen, csak nem sikerült), már a Decót átlapozva is ihletettebb hangulatba kerül, amelyben a pandémia csak gyorsan múló rossz álomnak tűnik.

Dicső utóélet: papír, textil, ezüst, bőr

Dicső utóélet: papír, textil, ezüst, bőr

Beszélgetés a Rododendron Art&Design Shop környezettudatos alkotóival a Design Héten.

Elhalasztják a textilipar legfontosabb vásárát

Elhalasztják a textilipar legfontosabb vásárát

Jövő január helyett májusban rendezik a Heimtextil szakvásárt, viszont a trendek már most látszanak.

Hirdetés