Különleges hangulat a Bécsi úton

A feketére festett mennyezet, a sejtelmes fények, a látványos mintás szőnyeg és az előterében álló aranyszínű majomszobor láttán akár azt is gondolhatnánk egy Las Vegas-i kaszinóban járunk – feltéve természetesen, hogy figyelmen kívül hagyjuk az ultramodern gépeket, amivel a GoBuda Mallban nemrég megnyílt, különleges hangulatú fitnesztermet berendezték. Cikkünk az OCTOGON Deco 2023/1-es lapszámából.
 


Új koncepcióval és eredeti designnal nyitott meg újra a GoBuda Mallban (korábban EuroCenter Bevásárlóközpont – a szerk.) található fitneszterem. A terem tulajdonosainak határozott célja volt, hogy a Bécsi út és a Vörösvári út csomópontjában álló bevásárlóközpontban lévő sportlétesítmény, kiváló lokációjának köszönhetően Óbuda kiemelt találkozási, rekreációs helyévé váljon.

Tudatosan nem egy klasszikus edzőteremet képzeltek el ide, hanem egy olyan közösségi teret álmodtak meg, ahova a kerületi – főként női – lakosok, amellett, hogy lejönnek sportolni, kellemesen eltölthetnek néhány órát. Ennek is köszönhető, hogy a Fejes Gergő (Plusdesign Studio) és a társtervező Soltész László építész által megalkotott enteriőr

sokkal inkább emlékeztet egy kaszinó, bár vagy szórakozóhely belső terére, mint egy megszokott edzőtermi designra.

Fejes Gergő tervező számára bakancslistás projekt volt a fitness terem, aminek megtervezésében a megrendelői kör is aktívan részt vett – a végeredmény pedig egy kaszinó és bár hangulatú közösségi tér lett.

Csekély számú ablaka révén a hely alapvetően is sötét, és erre még rá is játszottak a feketére festett mennyezettel – ami egyben a látszógépészet elrejtését is célozta –, illetve ehhez párosították a tapétázott falfelületeket, melyek minden falszakaszon izgalmas színfestést kapnak a programozható RGB színes LED-lámpák által. Néhány falszakaszon lécburkolat is megjelenik, ami ugyanakkor nem megy fel a mennyezetig, így a tér szellősebbnek hat, illetve a felette lévő gipszkarton bordák a megvilágításnak köszönhetően szintén izgalmas látványt nyújtanak. A tér legmeghatározóbb eleme az attraktív, élénkszínű és izgalmas mintájú, jó kopásállóságú szőnyeg, aminél feltűnőbb színfolt csupán a bejáratnál helyet kapott óriás majomszobor. 

A nagyobb terem mellett egy kisebb, csoportos edzésekre is használható helyiséget is kialakítottak, valamint a szaunát, gőzkabint is magában foglaló rész is hamarosan elkészül, csak úgy, mint a kültéri, pálmafás jógára és CrossFitre is alkalmas terasz. Vadonatúj gépek kerültek a fitneszterembe, amelyben könnyen mozdítható, színes puffokat is elhelyeztek – ezek szintén azt sugallják, hogy itt nyugodtan leülhetnek a vendégek az edzés előtt vagy után egy baráti beszélgetésre. 
 

A fitness terem enteriőrjének meghatározó eleme a különleges szőnyeg, aminek mozgalmas mintája kimondottan jól harmonizál a tapétázott, izgalmasan megvilágított falszakaszokkal. 

Belsőépítészet: Fejes Gergő, Plusdesign Studio
Építészet: Soltész László 


 

Plusdesign Súdió Web | Facebook | Instagram

 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Hajléktalanoknak építettek közösségi teraszt pécsi építészhallgatók

Hajléktalanoknak építettek közösségi teraszt pécsi építészhallgatók

A program nemcsak a szakmai fejlődésben, hanem a szociális gondolkodásban is fontos állomás.

Kis projektek nagy társadalmi hatással

Kis projektek nagy társadalmi hatással

Hat példa arra, hogy nem kell nagy házakat tervezni ahhoz, hogy valós társadalmi hatásuk legyen.

Szociális bérlakásokat tervezett egy régi laktanya területére a Debreceni Egyetem hallgatója

Szociális bérlakásokat tervezett egy régi laktanya területére a Debreceni Egyetem hallgatója

A cél az otthonhoz jutás és a közösségben maradás.

Hirdetés