Hirdetés

Visszatekintve az elmúlt évre Szász Kati, a Deco magazin főszerkesztője kiemelt 10 meghatározó belsőépítészeti projektet a 2021-ben megjelent lapszámokból. Ezúttal a Kádár Helen által tervezett marokkói ihletésű lakást idézzük fel az OCTOGON DECO 2021/6 számában megjelent cikkünk újraközlésével.

 

Az érdi újépítésű társasházban található lakás tulajdonosai konkrét elképzeléssel keresték fel Kádár Helen tervezőt: marokkói hangulatú, etno stílusú enteriőrt képzeltek el új otthonukhoz.

 

Kádár Helen, a Helen Home tulajdonosa azt vallja, sok esetben nem az aktuális trendeket érdemes követni, sokkal fontosabb számára megbízói személyisége, egyénisége. Ezzel a hozzáállással segített megtervezni a lakását annak a házaspárnak is, akik érdi otthonuk enteriőrjébe korábbi utazásaikról hazahozott marokkói élményeiket, emlékeiket szerették volna belecsempészni.

 

 

A mediterrán életérzésre épülő, világos nude színekben megalkotott, etno stílusú berendezés tervei és a valóság ezúttal szerencsésen egészítették ki egymást, ugyanis a lakás méretei miatt kifejezetten jó választás volt a napfényt és tengert idéző, a térhatást növelő, világos színek mellett az egzotikus, áttört felületű, könnyed berendezési tárgyak használata.

 


Hasonlóan egyedülálló és megunhatatlan élményt nyújtanak az olyan természetes anyagok, mint a nádfotelek, a gyapjú és pamut textíliák, a bojtos, rojtos, mintás dísz párnák és takarók, a különleges, kézműves technikával készült lámpabúrák, a letisztult vonalvezetésű bútorok, a kevés, de míves műtárgy és a hálószoba finom mintájú tapétája. A természetes anyaghasználatot, a neutrális színpalettát csupán a fekete széklábak, a díszpárnák sötét mintái és a bútorok szegecsei teszik kontúrossá, ezeken kívül csupán néhány zöldnövény visz némi színt a térbe.

 

A térelválasztók is a lakás egészének stílusához illeszkednek, könnyedek és provizórikus hangulatúakFekete fémlábú, kárpitozott székek ölelik körbe a kerek étkezőasztalt, amit felülről a kézzel készült bohém-nomád stílusú, rattan lámpa világít meg. A világos padló hatásosan fogja össze az eltérő funkciókat a közösségi térben.

 

Köszönhetően az átgondolt térszervezésnek tökéletesen sikerült minden négyzetmétert hasznosítani. A lakás közösségi tere, a nappali-étkező-konyha körbejárható, az összes helyiség innen nyílik. Szerényebb méretei ellenére a lakás tele van praktikus, nagyvonalú beépített tárolókkal, beleértve a különleges konyhai megoldást is, ahol a falszakaszok teljes szélességét és magasságát hasznosították. 

 

A konyha a nappali te - rének szerves részeként diszkréten jelenik meg a térben – a teljes falat elfoglaló tárolórend - szer jelenlétéről csak a fekete kiegészítők és a sütő árulkodnak.

 

Mindemellett prioritást élvezett a megrendelői igények között a nyugodt, produktív otthoni munkavégzés megteremtése. A cél egy minden szempontból jól funkcionáló dolgozószoba kialakítása volt, ahol bár visszafogottabban, de szintén érvényesül az egész lakásra jellemző, nyugodt, békés, finoman bohém, etno hangulat. A fehér különböző árnyalataihoz társított nomád, marokkói kiegészítők egzotikus hangulatot, könnyedséget és egyediséget kölcsönöznek az egész lakásnak.

 

A lakás legcsendesebb zugában, közvetlenül a fürdő mellett alakították ki a hálót. Az intim kuckó falait finom ornamentikájú tapéta burkolja, berendezésében a lakás többi helyiségének stílusától némileg eltérően, néhány olyan romantikus darab is megjelenik, mint a különleges csillár.A fürdőszoba berendezése szolid mérete miatt nem volt egyszerű feladat. A helyiség egyik falát végig beépítették, ide került a mosdó, rengeteg tárolóval, vele szemben pedig a kényelmes zuhany kapott helyet.

 

További fotók a galériában!


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Családi ház, ahol csavartak a megszokott megoldásokon

Családi ház, ahol csavartak a megszokott megoldásokon

Női és férfi ízlés összehangolásából születik egységes, harmonikus otthon Zuglóban.

Hogyan alakíthatnánk lakóházzá irodákat?

Hogyan alakíthatnánk lakóházzá irodákat?

Az irodapiacot kategóriákra bontva találni megfelelő típust.

Aláírásgyűjtés indult a balatoni „lakóparkszörny” ellen

Aláírásgyűjtés indult a balatoni „lakóparkszörny” ellen

92 lakásos társasházat terveznek Balatonvilágos egykori aligai részére.

Hirdetés